– Iveta, ilgą laiką dirbai ir Niujorke, ir Didžiojoje Britanijoje, taip pat šokdavai specialiuose kruizuose. Kam dabar skiri daugiausia savo laiko?

 – Beveik pusę metų dabar būnu Anglijoje. Čia dalyvauju projekte „Strictly Come Dancing“, paskui grįžtu namo į Niujorką porai savaičių, vėliau vėl grįžtu į Londoną dalyvauti specialiame šokėjų ture. O šiaip gyvenu ir dirbu Amerikoje, čia turiu šokių studiją, taip pat šoku kruizuose, teisėjauju šokių varžybose visame pasaulyje. Veiklos ir kvietimų gaunu labai daug ir tuo džiaugiuosi.

 – Kuri veikla Tau teikia didžiausią malonumą?

 – Man labai patinka šou „Strictly Come Dancing“, taip pat dievinu darbą šokių studijoje. Tiesą sakant, neturiu tokios veiklos, kuri nepatinka.

 – Po dalyvavimo šokių projektuose Amerikoje ir Anglijoje Tavo žvaigždė itin ryškiai suspindėjo, sulauki išskirtinio žiniasklaidos dėmesio. Ar jauti, kad tapai gerokai žinomesnė?

 – Jaučiu, ypač Anglijoje, nes dalyvauju populiariame šou. Nuolat sulaukiu kvietimų dalyvauti vakarėliuose su raudonuoju kilimu (juokiasi). Bet ne visur lankausi, nes paprasčiausiai tam neturiu laiko. Be to, pervargstu per treniruotes. Einu tik į pagrindinius renginius.

Dėmesys iš tiesų didelis: žmonės mane atpažįsta gatvėje, traukinyje. Ar man tai patinka? Mano tikslas – gerai šokti, o ne tapti įžymybe. Bet neslėpsiu: dalyvauti projektuose, eiti į renginius, plėsti pažįstamų ratą man tikrai patinka.

 – Renginiuose visada atrodai fantastiškai. Ar pati rūpiniesi išvaizda, ar turi milžinišką padėjėjų komandą?

 – Ne, pati pasipuošiu į įvairius renginius. Neturiu nei stilistų, nei grimuotojų. Aišku, kelis kartus prieš svarbius renginius prašiau, kad sutvarkytų plaukus ir padarytų makiažą. Tiesa, pastaruoju metu iš įvairių kompanijų sulaukiu pasiūlymų viešumoje vilkėti būtent jų drabužiais, avėti jų avalynę.

 – Daug dėmesio pastaruoju metu sulaukei dėl naujausio savo šokių projekto partnerio Thomo Evanso, garsaus Didžiosios Britanijos sportininko. Britų žiniasklaida paskelbė, kad esate pora ir ant parketo, ir gyvenime. Kaip yra iš tiesų?

 – Ne, mes nesame pora gyvenime – tik partneriai ir geri draugai. Britų žiniasklaida daug prikūrė – nuo pat pirmos dienos, kai tapome šokių projekto pora. Manau, taip nutiko dėl to, kad abu esame jauni žmonės. Daugelis mus stebėjo, fotografavo, bet tarp mūsų tikrai nieko daugiau nei šokiai.

 – Informacija apie menamą jūsų romaną pasiekė ir Lietuvą. Kolegos žurnalistai pacitavo britų žiniasklaidą, kuri teigė, kad su Thomu esate pora. Kaip reagavai į šią situaciją?

 – Gaila, kad Didžiosios Britanijos žurnalistai mūsų nekalbino ir patys nusprendė, jog esame pora. Dabar, kaip suprantu, šios kalbos jau aprimo. Ar mama neskambino ir nebarė? Na, ji susisiekė ir pasiteiravo, ar tiesa, kad esu su Thomu. Pasakiau, kad tai netiesa. Su mama esame labai artimos, daug bendraujame – ji viską žino apie mane.

O kaip pati reagavau? Pirmiausia buvo juokinga, o vėliau net neėmiau į galvą, nes koncentruojuosi į savo darbus.

Kita vertus, kuo daugiau apie tave šneka, tuo esi žinomesnė. Kadangi dalyvauju projektuose, kuriuose reikia žmonių palaikymo, žinomumas padeda.

 – Ilgai puoselėjai santykius su savo šokių partneriu ir sužadėtiniu Ghermanu Mustucu. Ar vis dar esate kartu?

 – (Nutyla.) Ne, mūsų 11 metų trukę santykiai nutrūko pernai. Mes bendraujame, kartu turime šokių studiją, bet nesame pora.

Nebešokame kartu ir konkursuose, tačiau kartu turime pasirodymų specialiuose projektuose. Mūsų bendravimas nenutrūko – kartu sprendžiame verslo klausimus, teisėjaujame, keliaujame...

 – Ar jūsų skyrybos buvo dramatiškos ir sunkios?

 – Nebuvo didelių dramų. Nusprendėme padaryti pertrauką ir norėjome išsiaiškinti, ar mus sieja tik šokiai... Pažiūrėsime, kaip bus ateityje.

 – Ar dabar Tavo širdis laisva?

 – Taip. Šiuo metu niekam nepuoselėju jausmų, su niekuo nesusitikinėju. Ar ne keistas jausmas? Neįprasta. Keisčiausia buvo tada, kai 11 metų kurti santykiai nutrūko. Bet aš jaučiu vidinę ramybę. Noriu rasti žmogų, šalia kurio būsiu užtikrinta ir neabejosiu, kad su juo praleisiu visą likusį gyvenimą. Noriu būti šimtu procentų tikra.

Thomas Evansas ir Iveta Lukošiūtė

 – Tai vieniša dabar nesijauti?

 – Ne, viskas gerai. Esu labai užsiėmusi. Nuolat esu apsupta žmonių. Neturiu laiko liūdėti. Man svarbiausia, kad pakaktų laiko išsimiegoti. Stengiuosi miegui skirti bent 6, o idealiu atveju – 8 valandas. Tai labai svarbu dėl geros savijautos ir karjeros.