Kaip paaiškėjo, ji – ne vienintelė nukentėjusi nuo šio gyvenimo būdo žurnalų skaitytojams puikiai pažįstamo verslininko. Apie savo patirtį papasakojo ir daugiau su žinomu virtuvės šefu dirbusių žmonių.

Verslininkė: jis vis tiek teigia, kad nieko blogo nedaro

„Jis yra labai daug kam prasiskolinęs. Čia kaip vieša paslaptis – visi žino, bet niekas nešneka. Jis toliau eina per gyvenimą, ieško, kas toliau jį priglaus. Jis viską daro labai gudriai. Jis ant savęs nieko nedaro – niekur neformina, kad gauna oficialias pajamas. Jis jau yra kreditorių sąraše. Jų labai daug. Ne mes vieni. Jeigu pasidomėtumėte. Jis skolingas daug kam – nuo įrangos iki maisto tiekėjų. Visi stovi eilėje. Jeigu oficialiai jam bent litas įkrenta į saskaitą, tai viskas yra išdalinama. Jeigu žmogus neturi oficialių pajamų, tai iš jo nieko nepaimsi“, – pagrindiniam šalies naujienų portalui DELFI kalbėjo savo pavardės nenorėjusi viešinti žinoma verslininkė.

Šios moters situacija dar ne pati blogiausia – pamažu pinigai jai grįžta. „Kada uždirbs, tada ir atiduos. Galbūt. Nors didelių vilčių neteikiame. Kol žmogus dar kažkiek sau yra sąžiningas, tol situacijos neaštriname. Nepriklausomai nuo skolos dydžio, jis dar stengiasi ir kažką daro. Nėra visiškai blogai“, – kalbėjo ji.

Anot pašnekovės, labiausiai R. Bolgovas bijo viešumo: „Jis nekalbės, nors žino, ko yra prisidirbęs. Ir kalbėdamas su mumis jis vis tiek teigia, kad nieko blogo nedaro. Jis sako: „Aš grąžinsiu“. Bet tikėtina, kad tai niekada gali ir neįvykti. Jis negalvoja, kad kažką blogo padarė. Pinigų skolinimas ir jų negrąžinimas jam yra normalu“.

„Turėjome skaudžią pamoką. Galvojome, kad žmogui padedame. Dabar mokame už savo naivumą. Nežinau, kaip jis randa su kuo dirbti. Kai jis mus susirado, mes nežinojome realios situacijos. Tiesą sužinojome tik po laiko. Visi žino apie jį, bet niekas ta informacija nesidalina. Niekas nenori viešumo. Atrodo, kad Ruslanas yra Dievas“, – pasipiktinimo neslėpė verslininkė.

Kodėl mes taip giliai įklimpome? Ar čia liga, ar ne, bet jis yra patologinis melagis. Pagauni jį už rankos su pavogta dešra, o jis sako: „Aš jos nevogiau“. Žiūri į akis ir sako: „Ne, taip nėra“. Sakai: „Žiūrėk, dešra tai tavo rankoje“. Jis tada sako: „Ne, jos nėra“, – netikėtai skambančius faktus atskleidė pašnekovė.

Moters žiniomis, R. Bolgovas uždarbiu nesiskundžia. Tačiau, anot jos, jau ilgą laiką sugeba išvengti atsakomybės: „Aš nežinau, kaip jis tą uždarbį susitvarko. Užmokestį ima tik grynais, gyvena bet kur. Neturi ne tik buto, bet net ir dviračio savo. Kai nori apeiti, tai gali apeiti viską. Situacija yra tokia“.

Ruslanas Bolgovas

Teatro arenos vadovas Valdas Petreikis: jis man yra skolingas didžiulę pinigų sumą

Verslininkas Valdas Petreikis jau kelerius metus taip pat nesėkmingai bando atgauti jam priklausančius pinigus. „Jis man yra skolingas didžiulę pinigų sumą. Bandėme ieškoti per teisininkus. Santykiai ir bendradarbiavimas su juo baigėsi liūdnai dėl jo nekompetencijos. Ponas Bolgovas dirbo mano vadovaujamame restorane, jo skolos susidarė dar prieš tai. Buvo 2012 metų vasara. Vyko toks bendradarbiavimo modelis, kai iš jo įmonės pirkome paslaugas. Vienu momentu jam labai pradėjo trūkti apyvartinių lėšų. Aš asmeniškai skolinau jam. Visos mano skolos yra oficialios. Yra oficialūs dokumentai, kurie atiduoti anstoliams, – naujienų portalui DELFI kalbėjo V. Petreikis. – Mes turbūt esame didžiausi šito asmens kreditoriai“. Pasitikslinus, kokią sumą R. Bolgovas yra skolingas, V. Petreikio atsakymas buvo: „Kelias dešimtis tūkstančių“.

R. Bolgovo įmonės skolos: nemoka nei už daržoves, nei internetą

Pasidomėjus, kuo iš tiesų užsiima R. Bolgovas, paaiškėjo, kad jis nuo 2011 metų rugpjūčio 16 dienos vadovauja UAB „Mineka“, besiverčiančiai restoranų ir pagaminto valgio tiekimo veikla. Jis yra ir vienintelis įmonės akcininkas, kuriam priklauso 100 % minėtos įmonės akcijų.

Kreditų biuro „Creditinfo“ duomenimis, įmonės kreditavimo rizika yra aukšta. 2014 m. spalio 30 d. duomenimis SoDrai įmonė yra skolinga 6 374 litus. Užfiksuoti nepadengti 6 įsiskolinimai: AB „Teo LT“ už telekomunikacijos paslaugas jis skolingas 1 424,69 Lt, UAB „Omnitel“ – net 7 716,75 Lt, UAB „BGC service“, prekiaujančiai vaisiais ir daržovėmis, uogomis, skola siekia beveik 1 300 litų. Interneto tiekėjui – 1 011,68 Lt įsiskolinimas. Vidutinė įsiskolinimų trukmė – 728 dienos.

2013 metų balandžio 12 dieną buvo areštuota įmonės turto už 3 062,57 lito. Pats R. Bolgovas kaip atsakovas dėl susidariusių skolų ne kartą buvo kviestas atvykti į teismo posėdžius Vilniaus miesto apylinkės teisme. Antstoliai su paraginimu į jį kreipėsi 6 kartus.

2011 metais įmonės pajamos siekė 61 453 litus, 2012 – jau 414 075 litus. Finansinės atskaitomybės ataskaitos už 2013 metus Registrų centrui R. Bolgovo vadovaujama įmonė nepateikė.

Susisiekus su pačiu R. Bolgovu, jis pasiūlė nesikišti į svetimus reikalus, o asmenims, turintiems pretenzijų, su juo bendrauti tiesiogiai, ir padėjo ragelį. Vėliau perskambinęs patikino, kad su kreditoriais pabandys atsiskaityti kaip įmanoma greičiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)