Antradienio rytą pirmagimio susilaukusi stilistės Agnės Jagelavičiūtės ir verslininko Manto Volkaus šeima berniukui išrinko lietuvio ausiai gana įprastą Leono vardą. Naujiena apie sūnaus vardą Lietuvos žiniasklaidą apskriejo kartu su žinia apie sėkmingą gimdymą – tėvai tam buvo pasiruošę iš anksto.

Įmantraus vardo savo sūneliui neieškojo ir rudenį mama tapusi laidos „24 valandos“ žvaigždė Donata Baltušytė-Laisva. Sūnų ji pavadino trumpai ir skambiai – Roku. Savo pirmagimiui vardą buvo išrinkusi dar tada, kai nešiojo jį po širdimi. „Jaučiau, kad laukiuosi berniuko. Todėl dar jam negimus jau žinojome, kaip jį pavadinsime. Vardą išrinkome kartu su sūnaus tėčiu. Norėjome trumpo, aiškaus ir paprasto vardo. Nenorėjau vaiko pavadinti kokiu Vėju ar Lakūnu. Kartu nusprendėme, kad jis bus Rokas, - naujienų portalui DELFI sakė D. Baltrušaitytė. - Kai sūnus gimė, gydytojai mūsų paklausė, ar jau išrinkome jam vardą. Jau tada žinojome, kad jis bus Rokas.“

Spalio 17 dieną gimusiai dukteriai aktorius Ramūnas Šimukauskas su žmona Roberta suteikė Elzės vardą.

Spalio 16 dieną operos solistui Merūnui Vitulskiui ir jo žmonai Erikai taip pat gimė pirmagimis. Jam buvo išrinktas kiek neįprastas vardas. Laimingi tėvai davė Ajaus vardą. „Kai sužinojome, kad laukiuosi, pagalvojau apie šį vardą. Pasakiau jį Merūnui, jam patiko ir abu nusprendėme jį pasilikti. Tik vėliau paanalizavome, ką reiškia šis vardas. Pasirodo, pagal indėnų gentį, tai „lekiantis vėjas“, – kalbėjo mama tapusi Erika Vitulskienė.

Ajumi sūnų pavadinę tėvai kol kas gali būti ramūs – po kelerių metų gatvėje vardu pašaukę savo sūnų neišvys daugybės į juos atsisukusių vaikų. Nors pastaraisiais metais vardo populiarumas kiek paaugo, tačiau šis vardas 2013 metais buvo suteiktas vos 15 vaikų, 2012 - 9, 2011 - 11 berniukų.

Erika ir Merūnas Vitulskiai

Atlikėjas Sezzy ankstyvą spalio 9 dienos rytą su žmona Agne susilaukė antrosios atžalos. Porai gimė mergaitė. Laimingi tėvai mažylei davė Melisos vardą. Dainininkas su savo mylimąja jau augina dviejų metukų sūnų Oskarą.

Likus kelioms dienoms iki rugsėjo džiugios naujienos aplankė ir Simono bei Agnės Grigaliūnų namus. Gimė dukrytė Jonė Adelė.

Rugpjūčio 13 dieną operos solisto Rafailo Karpio šeimą aplankė gandrai – su žmona Diana jie sulaukė dukrytės. Mergaitė gimė 50 centimetrų ūgio ir 3,1 kilogramo svorio. Pora mergaitę pavadino Rachele – tai hebrajų kilmės vardas, reiškiantis „avelė“.

Lietuvos lengvaatletė Austra Skujytė irgi džiaugiasi motinyste – rugpjūčio 8 dieną su vyru Valdu Grigaliūnu jiedu susilaukė pirmagimio. Laimingi tėvai sūnui davė hebrajišką Jokūbo vardą.

R. Ščiogolevaitė savo dukterį pavadino itin retu vardu. Rugpjūčio pradžioje gimusią dukterį dainininkė, TV laidų vedėja Rūta Ščiogolevaitė-Damijonaitienė pavadino Anabele. Lotyniškai „amabilis“ reiškia mylima. Aiškinama, kad laikui bėgant raidė „m“ originaliame varde Amabelė virto raide „n“. Moteris su vyru Rolandu taip pat augina sūnų Adomą iš ankstesnių moters santykių su šokėju Deivydu Meškausku.

Šis vardas itin retas. Gyventojų registro tarnybos duomenimis, 2013 metais taip pavadintos buvo vos 7 mergaitės, 2012 m. – 1, 2011 – 2, 2010 ir 2009 m. – nei viena.

Rūta Ščiogolevaitė

Birželio 7 diena operos solistui Liudui Mikalauskui ir jo žmonai Sigitai padovanojo pirmagimę. Prieš trejus metus susituokę tėveliai, DELFI šaltinių žiniomis, mažylę pavadino Gintare.

Birželio pradžioje tėvais tapę Agnė Ditkovskytė-Čadova ir Aleksejus Čadovas vardą sūnui irgi išrinko labai greitai. „Sūnui duotas Fiodoro vardas“, - praėjus kelioms dienoms po gimdymo pranešė A. Čadovas.

Gegužės mėnesį sūnus gimė didžėjaus Vidmanto Čepkausko-Vidžio šeimoje. Jo žmona Lina pagimdė sūnų, kuriam pora davė Aleksandro vardą.

Kovo 14 dieną gandrai aplankė radijo ir TV laidų vedėjo Rolando Mackevičiaus ir buvusios dainininkės Ievos Mackevičienės namus. Pirmagimį tėvai pavadino tradiciškai lietuviškai – Motiejumi.

Vasario 10 dieną lietuvių kilmės menininko Jono Meko dukra Oona pagimdė dukrą. Ji pavadinta Talula.

Aistė Stonytė su vyru Dariumi

Sausio pradžioje antrasis vaikas gimė ir žinomos televizijos laidų vedėjos, žurnalistės Aistės Stonytės-Budzinauskienės ir jos vyro Dariaus šeimoje. Ji pavadinta Vėja. 35-erių moteris ir šešeriais metais už ją jaunesnis sutuoktinis taip pat augina beveik trejų metų dukrelę Liepą.


Gyventojų registro tarnybos duomenimis, Lietuvoje 2014-ųjų pirmą pusmetį populiariausi buvo šie vardai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)