Pažintis Meksikoje

Sukurti naująjį filmą R. Zabarauską įkvėpė Meksikoje sutiktas bendraamžis Adrianas Escobaras. Draudimu agentu dirbantis vyras taip sužavėjo režisierių, kad jis net nusprendė pakviesti jį filmuotis į Lietuvą.

„Prieš dvejus metus mano mama susituokė su meksikiečiu chemijos profesoriumi. Mano filmas „Streikas“ buvo rodomas minėtoje šalyje, viename festivalyje. Ten ir susipažinau su Adrianu. Jis tapo mano mūza. Grįžus iš Meksikos daug susirašinėjau. Tą darome iki šiol. Mane visada traukdavo geri žmonės“, - DELFI kalbėjo R. Zabarauskas.

Patikėjo pagrindinį vaidmenį

A. Escobaras filme atliks pagrindinį vaidmenį. Dėl jo vyras atskris į Lietuvą. R. Zabarauskas negailėjo pagyrų savo bičiuliui: „Adrianui labai patinka sportuoti, jis turi ketverių metų vaiką. Buvusi Adriano draugė augina jį kitoje valstijoje. Jis rūpestingas, įdomus, gyvenimo užgrūdintas. Adrianas skiriasi nuo tų žmonių su kuriais man tenka bendrauti. Per „Skype“ suorganizavome filmavimo bandymus. Adrianas žino, kad mano filmai yra mažo biudžeto, bet pragyvenimui honoraro užteks.“

Pradėjo sportuoti

Meksikoje pažintas bičiulis įkvėpė R. Zabarauską sportuoti. Metus režisierius tris kartus per savaitę eina į sporto salę, kur lieja prakaitą: „Man labai nepatinka valgyti, nuobodu, laiko gaišimas. Jau šiek tiek svorio priaugau, sutvirtėjau. Mėnesį laikausi veganiškos dietos, jokių pokyčių nejaučiu.“

Populiarumas išvedė iš proto

R. Zabarauskas neslepia – jam nesvetima žvaigždžių liga. Po filmo „Streikas“ premjerų, vaikinas sulaukė daug dėmesio, dalino interviu. Jaunąjį kūrėją taip pat aplankė įvairiausi pasvarstymai, dvejonės.

„Sulaukęs tiek dėmesio išeini iš proto. Tai veikia kaip narkotikas. Gauni didelę dozę adrenalino ir nori dar. Tačiau visa tai gali baigtis liūdnai. Matau Lietuvos įžymybes, kurios dėl dėmesio daro kvailus dalykus. Jie tampa nuo to priklausomi. Mano filmo vertinimai nebuvo labai geri. Daug išgyvenau, norėjosi dingti iš viešumos. Savo išvadas pasidariau. Nemanau, kad jos patiks filmą kritikavusiems. Sugalvojau daryti tik tai, ką noriu pats. Filmas bus gėjiškas, radikalus, meniškas, dar mažesnio biudžeto. Finansavimo kol kas neturiu, rinksime pinigus kitą savaitę“, - sakė režisierius.

R. Zabarauskas ir A. Escobaras - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)