„Daug kam tai - netikėta žinia naujienų sraute, kai kam - proga džiaugsmingai patrinti delniukais. Man tai - košmaras, kurį privalau ištverti stoiškai. Šalia - mažas vaikas. Širdyje - tikejimas. Mano mylimas vyras - ambicingas, sumanus, garbingas žmogus - vakar buvo sulaikytas. Dėl ko? Dėl nieko. Tikiuosi, tiesa greitai paaiškės“, – rašė V. Skaisgirė.

Pagrindinis Lietuvos naujienų portalas DELFI antradienį jau rašė, kad kratos atliktos „tvarkiečių“ centrinėje būstinėje, įtariamųjų darbo vietose ir namuose. STT pranešė apie „keliolika kratų“. Išaiškėjo du įtariami „tvarkiečiai“. Tai buvę vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko politinės komandos žmonės: buvęs viceministras Algimantas Juocevičius ir buvęs ministro patarėjas Ervinas Raistenskis. Taip pat informuota, kad įtariami ir trijų neįvardintų verslo įmonių vadovai.

R. Juknevičienė: R. Skaisgirys melžė pinigus iš institucijų

Buvusi krašto apsaugos ministrė, konservatorė Rasa Juknevičienė teigia nenustebusi dėl žinios apie prodiuserio R. Skaisgirio sulaikymą, mat neva „neskaidri jo veikla melžiant iš institucijų biudžeto pinigus“ buvo pastebėta ir Krašto apsaugos ministerijoje.

Rasa Juknevičienė

Pasak politikės, R. Skaisgirys prodiusavo iki 2009 m. rodytą filmą „Garbės kuopa“, kurį per viešąją įstaigą finansavo Krašto apsaugos ministerija.

„Tai atsiskleidė per Audito tyrimą. Tikslių detalių neatsimenu, bet esmė tokia, kad Krašto apsaugos ministerija sudaro sutartį su viešąja įstaiga, kuriai vadovavo kažkokia moteris. Tai
įstaigai pervedami pinigai už projektą, o ji jau finansuoja filmo kūrimą. Turbūt tai viskas legalu, įstatymuose buvo numatyti tokie dalykai, bet esmė ta, kad ministerija nusiplovė rankas ir nieko nekontroliavo“, - DELFI sakė R. Juknevičienė.

Konservatorė teigia, kad, jeigu gerai pamena, filmui buvo skirta apie 1 mln. litų.

„Tikslą aš suprantu: propagavo kariuomenę, buvo filmas, gal nelabai vykęs, bet kažkas žiūrėjo tą filmą. Tačiau tarp tų čekiukų, kuriuos ten sunešdavo, buvo visko – iki čekių už prezervatyvus. Skandalo dėl prezervatyvo negali padaryti, bet buvo kaip buvo“, - pridūrė politikė.

„Mes išardėme šią schemą, bet paskui per kolegas sužinojau, kad R. Skaisgirys buvo baisiai nelaimingas, nes pasikeitus Vyriausybei buvo atribotas nuo pinigų. O dabar sugrįžo per kitus. Jis gi gauna pinigus iš partijos už tą veiklą, už partijos viešinimą, kiek aš žinau. Apskritai, daro
viešuosius ryšius“, - sakė R. Juknevičienė.

Kaip viešųjų ryšių akciją, konservatorė paminėjo R. Skaisgirio straipsnius apie Kauno zoologijos sodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)