Mados savaitės – ne tik puiki vieta pasisemti idėjų bei susipažinti su naujausiomis mados tendencijomis, bet ir užmegsti pažintis su išskirtinėmis asmenybėmis. Su ne viena įžymybe susibičiuliavo ir čia viešėjusi M. Bukauskaitė.

Didžiausią įspūdį Paryžiuje modelių namų vadovei paliko pažintis su Jean Paul Gaultier. Nors dizaineris pristatė jau paskutinę pret-a-porter kolekciją (toliau dizaineris kurs tik aukštosios mados – haute couture – modelius), liūdesio žiūrovų veiduose nebuvo matyti, supermodeliams, tarp jų ir garsiosioms Coca Rocha bei Karlie Kloss demonstruojant įsimintiniausius J.P. Gaultier drabužius.

Šis garsus dizaineris ir, iš pažiūros, net kiek ekstravagantiškas žmogus, M.Bukauskaitę sužavėjo ne tik savo talentu, bet ir paprastumu. „Tokio nuoširdaus ir geranoriško žmogaus seniai nebuvau sutikusi. Jo šou vertė iš kojų!” – susižavėjimo neslėpė M. Bukauskaitė. J.P. Gaultier madų šou įspūdį paliko ne tik Marijai – nemažai įžymių aktorių, tarp jų ir Catherine Deneuve šaukė „Bravo!“, podiumu žengiant dizainerio modeliams.

M. Bukauskaitė taip dalyvavo ir Valentino Judaškino, kurio podiumu žengė ir lietuvaitės, bei Alexandro Mcqeeno kūrybinės direktorės Sarah Burton kolekcijų pristatymuose. Al. Mcqueeno mados namų kolekcija sulaukė tikro pasisekimo, teigiamai ją įvertino ir renginyje dalyvavusi žurnalo „Vogue” redaktorė Anna Wintour.

M. Bukauskaitė dalyvavo ir Milano mados savaitės renginiuose vasario mėnesį. Paryžius ir Milanas – labai skirtingi, skiriasi ir juose vykstantys mados renginiai. Kaip pasakojo M. Bukauskaitė, prancūzų mados savaitėje gerokai daugiau prabangos – čia vykstantys renginiai tikrai įspūdingi – J.P.Gaultier pristatymas vyko didžiausiame Europoje kino teatre „Le Grand Rex“, o „Chanel“ mados namų kolekcija pristatyta didžiuliuose Paryžiaus parodų rūmuose „Grand Palais“. Net ir žiūrovai Paryžiuje tviska prabanga.

Milane neišdildomą įspūdį M. Bukauskaitei paliko legendinė italų dizainerė, vienų didžiausių mados namų šalyje savininkė Laura Biagiotti.

Laura kartu su dukra Lavinia Biagiotti pristatė pret-a-porter kolekciją, kurioje vyravo ryškios, pavasariškos spalvos. Ją publika sutiko itin šiltai. M. Bukauskaitė liko sužavėta ne tik italių kūriniais, bet ir asmenybėmis – „jos tokios žavinčios ir kūrybingos ir tuo pat metu labai geranoriškos ir paprastos“ – dalijosi įspūdžiais Marija, nesitikėjusi tokio dizainerių nuoširdumo.
Madų šou netrūko ir kitų žvaigždžių. Modelių agentūros vadovė čia sutiko žymaus italų dainininko ir aktoriaus Adrianno Celentano dukrą Rositą Celentano. Italijoje Mariją sužavėjo ir išskirtinė „Trussardi“ manos namų kolekcija. „Nors Gaia Trussardi dar jauna dizainerė, ji sėkmingai perėmė ir tęsia savo senelio ir tėvo pradėtą darbą“ – sakė Marija. „Trussardi“ mados namai taip pat garsėja savo kvepalais, Gaia Trussardi yra buvęs modelis.

Dar vieną įsimintina asmenybė, sutikta Milano mados savaitės metu – dizaineris Roberto Cavalli. Su juo M. Bukauskaitė susipažino vakarėlyje. Anot jos, Roberto – ne tik neeilinis dizaineris, bet ir išskirtinė asmenybė mėgstanti ypatingą dėmesį – kad dizaineris jaustųsi gerai, juo nuolat rūpinasi būrys žmonių. R.Cavalli aplinkoje dominuoja tokios pat išskirtinės, sėkmingos asmenybės, matyti, kad dizaineris ypač myli prabangą. Pasak M. Bukauskaitės, kiti dizaineriai paprastesni, ne taip mėgsta būti dėmesio centre. Tame pačiame vakarėlyje M. Bukauskaitė susipažino ir su supermodeliu Irina Shayk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)