Interviu metu paaiškėjo, kad jis bijo automobilių ir mechaninių pavarų dėžių. Nusprendęs pagaliau siekti vairuotojo pažymėjimo ir apsilankęs mokymo centre, Aistis užsispyrusiai kartojo, kad vairuos tik tuos automobilius, kuriuose sumontuota automatinė pavarų dėžė.

 - Aisti, kodėl iki šiol neturi vairuotojo pažymėjimo?

 - Niekada nejaučiau potraukio vairuoti automobilį. Be to, taip susitvarkiau gyvenimą, kad man to ir netrūksta. Gyvenu centre, daug kur nueinu arba nuvažiuoju taksi. Labai patogu: nebrangu ir vakare galiu užtrukti kur nors (juokiasi).

 - Ar kada nors skaičiavai, kiek pinigų per mėnesį išleidi taksi paslaugoms? Ar pačiam vairuoti nebūtų pigiau?

 - Skaičiavau ir visi mano skaičiavimai vairuotojų nenaudai. Juk nemoku už automobilio stovėjimą, nereikia nuomotis garažo, pilti degalų, išleisti pinigų remontui ar pirkti naujų padangų, galiausiai – pirkti paties automobilio. Taksi paslaugoms išleidžiu daug mažiau. O turėti automobilį, butą, verslą ar dar ką nors – papildomi rūpesčiai.

 - Kokį automobilį norėtum turėti?

Jei vogti, tai milijoną, tad galvoju tik apie labai gerus automobilius: „Aston Martin“ arba „Jaguar“. Kad visi atsisuktų ir matytų, kokiu automobiliu važiuoja Aistis Mickevičius (garsiai juokiasi). Ir vairuosiu tik tuos automobilius, kuriuose automatinė pavarų dėžė – labai patogu!

 - Ar pastebi netinkamai vairuojančių vairuotojų kelyje?

 - Nors kol kas esu tik keleivis, pastebiu, kai mane veža. Yra labai blogai vairuojančių žmonių ir būna nejauku būti tame automobilyje. Stebint iš šalies tikrai apima nesaugumo jausmas (šypteli).

 - Kodėl pagaliau žengei pirmą žingsnį ir nusprendei tapti vairuotoju?

 - Tokia gyvenimo realybė – turėti vairuotojo pažymėjimą yra pliusas. Nežinia, ar turėsiu automobilį, bet vairuotojo pažymėjimą – tikrai.

 - Ar esi kada nors sėdėjęs prie automobilio vairo?

 - Bandžiau vairuoti tik motorolerį ir man nelabai sekėsi, vos neatsitrenkiau į sieną (juokiasi).
Dar tik pradėsi mokytis.

 - Ko labiau bijai: teorijos ar vairavimo pamokų?

 - Esu protingas, todėl teorijos nebijau. Bijau praktikos, nes visiškai neįsivaizduoju, kaip žmogus jaučiasi prie automobilio vairo. Bijau eismo, bet tikiuosi, kad reikiamą akimirką instruktorius sustabdys ir viskas bus gerai (nusijuokia).