Į jaukų, Igno Krupavičiaus vedamą, renginį jaunieji Lietuvos protai atvyko ne tik iškilmingai atsiimti pirmųjų šių metų stipendijų.

Po apdovanojimų jie tarpusavyje varžėsi žaidime „Protų mūšis“ tema „Visų laikų Lietuvos pasiekimai ir su jais susijusios istorijos“.

Kiekviena komandų gavo po kapitoną – savo srityje nusipelniusį Lietuvos žmogų.

Komandoms vadovavo politikos mokslų daktaras Darius Udrys, vienas aukštųjų technologijų įmonės įkūrėjų Kristijonas Vizbaras, rizikos kapitalo fondo steigėjas Mindaugas Glodas, žurnalistas, sporto komentatorius Robertas Petrauskas, fotomenininkė Vaiva Abromaitytė, aktorė Aušra Štukytė ir Vilniaus miesto operos dirigentas Ričardas Šumila.

Proto mūšio dalyviams teko atsakyti į pačius įvairiausius klausimus – nuo istorijos ir gamtos iki sporto ir net poezijos. Kapitono Kristijono Vizbaro vadovaujama komanda protų kovose buvo stipriausi. Pirmąją vietą jie išplėšė po papildomo kapitonų turnyro, iki kurio klausimus lygiosiomis buvo įveikę su fotomenininkės Vaivos Abromaitytės komanda. Trečioji vieta atiteko politologo dr. Dariui Udriui ir jo komandai.

Vilniaus miesto operos įkūrėja Dalia Ibelhauptaitė, išrinkusi nugalėtojus muzikos ir meno srityje, renginyje atstovauti save patikėjo dirigentui Ričardui Šumilai, režisieriui Gediminui Šeduikiui, operos solistei Sandrai Janušaitei ir pianistui Feliksui Zakrevskiui. Igno Krupavičiaus vedamo renginio metu Sandra Janušaitė, akomponuojant F. Zakrevskiui, atliko ir du Džakomo Pučinio (Giacomo Puccini) kūrinius – arijas iš operų „Tosca“ ir „Manon Lesko“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)