Premjeros nepraleido ir kulinarinių laidų vedėja Beata Nicholson su sutuoktiniu Tomu.

Pagal brolių Grimų pasaką „Jonukas ir Gretutė“ parašytą E. Humperdincko operą naujoji „Vilnius City Opera” karta pristatė netradiciškai.

D. Ibelhauptaitės vadovaujamas jaunimas pasaką vaikams pavertė dviejų jaunuolių nuotykių drama.

Tai – spektaklis apie vaiko virsmą jaunuoliu, jo atsiskyrimą nuo tėvų ir kelionę į šiuolaikinės realybės „mišką”. Režisierės tikslas buvo į operą pritraukti pačią sudėtingiausią jaunimo auditoriją.

„Jei žmogus į operą, pavyzdžiui, „Snieguolė ir septyni nykštukai“ atėjo septynerių, nes jį atvedė tėvai ir jam nepatiko, greičiausiai kitą kartą jis ateis keturiasdešimties. Ir tai, ko gero, bus atvilktas žmonos. Negalim leist, kad mūsų jaunimui taip nutiktų!”,– šypsojosi D. Ibelhauptaitė.

Prie spektaklio „Jonas ir Greta“ vairo stojo „Vilnius City Opera” jaunimas: režisierius, Dalios Ibelhauptaitės mokinys Gediminas Šeduikis, dirigentas, maestro Gintaro Rinkevičiaus mokinys Ričardas Šumila, kostiumus kūrė ,,Dior” ir „Céline“ mados namuose debiutavusi jaunoji lietuvių dizainerė Eglė Čekanavičiūtė.

Pagrindinius vaidmenis kūrė jaunieji operos solistai Jurgita Adamonytė, Rafailas Karpis, Viktoras Gerasimovas, Maria Nazarova, Arūnas Malikėnas, Eglė Šidlauskaitė, Aistė Pilibavičiūtė.

Operos "Jonas ir Greta" premjeros akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)