Beje, būti didžėja – vien pranašumai. Gerbėjai gėles neša, kavos kviečia, logotipus tatuiruojasi. O gal visa tai – dėl patrauklios merginų išvaizdos? Ar daug laiko merginos praleidžia prie veidrodžio ruošdamosis pasirodymams, ar eina į pasimatymus su gerbėjais, ir ką jaučia grodamos publikai – apie tai pasakoja didžėjos Dj Emma, Simona Bandita ir Dj Samanta.

Dj Emma: grojimas per naktis kenkia grožiui, todėl privalau rūpintis savimi

Didžėja Emma puikiai pažįstama ne tik radijo stoties ,,Power Hit Radio” klausytojams, bet ir visiems klubinėtojams – šią didžėją dažnai galima išvysti įvairiuose Lietuvos klubuose. Emmos pasiteiravus, kaip išpopuliarėjo didžėjų – merginų reiškinys Lietuvoje, mergina atsakė, jog prieš septynerius metus, kuomet ji pati pradėjo sukti plokšteles, šis reiškinys mūsų tautos publikai dar buvo neįprastas.

„Iš tiesų, visame paaulyje grojančių merginų yra gerokai mažiau negu vyrų, bet kadangi atsiranda vis daugiau techniškai grojančių merginų, matyt, tai ir paskatino mūsų tautietes išmėginti plokštelių sukimą”, – sakė Emma.

Tiesa, jokios konkurencijos tarp didžėjų Emma nejaučia. „Nors ir žinau, kad merginų didžėjų Lietuvoje atsiranda vis daugiau, bet konkurencijos tikrai nejaučiu. Visų pirma, aš nesidairau į šalis – darau tai, kuo tikiu ir kvėpuoju pati. Kalbant apie konkurenciją, tai didžėjaus lytis daro mažai įtakos. Svarbiau kitos savybės. Beje, visuomet labai stengiuosi palaikyti ir padrąsinti visas merginas, kurios svajoja tapti didžėjomis, nes  žinau, kokia stipri gali būti inspiracija. Tarkime, mano, kaip didžėjos, atsiradimą paskatino pirmasis Miss Nine vizitas Lietuvoje”, – pasakojo Emma.

Prakalbus apie Emmos gerbėjus, mergina neslėpė džiaugsmo. „O nuostabiausieji mano gerbėjai! Aš juos labai vertinu. Viena mergina iš Panevėžio net yra pasidariusi mano logotipo tatuiruotę – tuo sunku patikėti! Kitas vaikinas per vieną ypač šaltą žiemos vakarėlį man padovanojo kailines pirštines. Būna įvairių nutikimų, tačiau bendravimus prie kavos ignoruoju – vargu, ar tai suprastų mano vyras”, – šypsodamasi sakė Emma.

Naktinis darbas, miego trūkumas, alkoholio vartojimas. Ar visa tai netrukdo Emmos grožiui? „Žinoma, toks darbas kenkia, ir ne tik grožiui, bet ir sveikatai! Tačiau, jei išmintingai susidėlioji dienotvarkę, laikaisi rėžimo ir per vakarėlius nepiktnaudžiauji alkoholiu, tada viskas puiku. Aš stengiuosi daug ilsėtis: gerti daug vandens, sveikai maitintis, ir, žinoma, baigiantis savaitgaliui, išsimiegoti tiek, kiek noriu“, – planą, kaip atsigauna po savaitgalio, dėstė Emma.

Emmos miksas:

Dj Emma – DELFI nuotraukų galerijoje:

Simona Albavičiūtė, geriau pažįstama kaip Simona Bandita: gerbėjų turiu kiekviename Lietuvos mieste

Simona aiškiai prisimena savo didžėjavimo pradžią: ,,Pirmą kartą prie pulto stojau prieš 7 – erius metus. Pamenu, tuometinis baro ,,Woo“ renginių organizatorius Rolas mums su kolege Silva pasiūlė pagroti. Iš pradžių įnirtingai atsisakinėjome, nes niekada nebuvome to dariusios, tačiau mums paaiškino, jog kiekvieną trečiadienį groja tie, kurie darnemoka groti, todėl galime nesibaiminti. Mūsų vakarėlio data buvo tik po mėnesio, tad mes kreipėmės į savo draugą Richardą, kuris savo namuose mus pamokė pagrindinius dalykus apie didžėjavimą. Pirmasis vakarėlis buvo laaabai geras. Todėl atsirado ir antras, ir trečias, ir šimtasis“, – šypsojosi Simona. Anot Simonos, ji į savo darbą žiūri atsakingai – jei vakarėliui yra paskirta konkreti aprangos tema, ji prisitaiko prie jos ir apsirengia atitinkamai.
O kaipgi gerbėjai, ar atsidėkoja Simonai už jos pastangas? ,,Turiu gerbėjų kone kiekviename mieste. Pavyzdžiui, Kaune yra viena klausytoja, kuri visada mane nustebina. Ateina, ten, kur groju, paima už rankos, pabučiuoja, įteikia dovanas ir išeina. Viskas trunka vos pusę minutės ! Užtat iš Kauno visuomet grįžtu pilnomis rankomis“, – džiaugiasi Simona.
Tiesa, didžėja prasitaria, jog kartais didžėjavimas apkarsta. ,,Mane žavi tai, jog muzika galima pakelti žmonių nuotaiką, nudžiuginti juos jų mėgstamais kūriniais. Tačiau kartais būna sunku, kai groji ten, kur žmonės tikisi kitokios muzikos, o tu jos negroji. Tuomet klausytojus nuvili ir tai tikrai yra nemalonu“, – apgailestavo mergina.

Simonos miksas:

Simona Bandita – DELFI nuotraukų galerijoje:

Samanta Savickytė, Dj Samanta - jaunoji elektroninės muzikos didžėjaTelšių, šiuo metu grojanti įvairiuose Lietuvos miestuose: merginai didžėjai nebūtina apnuoginti savo grožybių, norint sužavėti publiką

Samanta pasakoja, kaip gimė jos noras sukti plokšteles: „Nuo pat gimimo mane lydėjo elektroninė muzika, už tai turiu būti dėkinga savo (tais laikais) jauniems tėveliams, kurie nuolat mėgdavo jos klausytis. Pati elektroninę muziką pradėjau kaupti nuo 12 metų. Susižinojau apie įvairias didžėjavimo programas, su kuriomis galiu miksuoti muziką, parsisiunčiau vieną jų ir pradėjau lipdyti du ,,gabalus“ į vieną arba kurdavau trumpus miksus sau. Nusiunčiau draugams, jie – kitiems, Telšiuose viskas greitai sklido ir netrukus vienas didžėjus pakvietė mane pabandyti pagroti tikrais grotuvais. Nebuvo lengva... Atsimenu tą pirmą akimirką, kai pabandžiau suvienodinti dviejų ,,gabalų“ tempus. Ją būtų galima sulyginti su tuo, kai moteris žiūri į atidarytą automobilio variklio gaubtą ir nė velnio nesupranta, kas, kur ir kam reikalinga“, – šypsodamasi pirmuosius įspūdžius pasakojo Samanta.

Dabar Samanta – populiarumo nestokojanti kylanti didžėja. Mergina sako turinti gerbėjų, kurie ją kviečia puodeliui kavos ar tiesiog nori pabendrauti, tačiau Samanta į romantiškas peripetijas nėra linkusi – ji turi vaikiną ir su gerbėjais nesusitikinėja. Beje, ji prieš savo pasirodymus nelinkusi valandų valandas ruoštis prieš veidrodį.

„Išvaizda merginai didžėjai, be abejo, svarbi. Tačiau tikra moteris niekada neapnuogins savo grožybių ir nerodys jų publikai, kuriai groja (Samanta tikriausiai turi omenyje didžėją, kuri grodama apnuogina krūtis, tačiau slepia veidą, – DELFI). Talentas yra ne kūne, didžėja privalo turėti gerą klausą, savitą charizmą. Aš, asmeniškai, šiek tiek pasiruošiu prieš pasirodymus, tačiau to pasiruošimo nepalyginčiau su laiku, kurį praleidžiu rinkdama muziką savo pasirodymams“, – sakė mergina.

Kas įkvepia jaunąją didžėją? „Lietuvoje be galo žaviuosi didžėja Anna Hanna, man patinka jos muzikos skonis bei pats pasirodymas prie pulto. Na, o užsienio techno mūzos – Magda bei Louisiahhh! Nepraleidžiu jų pasirodymų, visada perklausau jų kūrybą“, – pasakojo Samanta.

Samantos miksas:
DJ Samanta – DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)