Vaikai ragavo D. Praspaliausko paruoštų vaisių ir daržovių sulčių kokteilių. Tiesa, ne visiems jų skonis pasirodė puikus. „Labai nemėgstu burokėlių. O šiose sultyse jų yra. Negersiu“, - atsikalbinėjo vienas berniukas, Deivido raginamas paragauti sulčių.

Mažieji skanavo žinomo virtuvės šefo keptą duoną su burokėliais ir morkų kremu. D. Praspaliauskas atskleidė, kad tobulam šio kepinio receptui prireikė ketverių metų.

Vaikai kartu su R. Ničajiene ir D. Praspaliausku gamino daržovių sriuba su kokosų pienu ir keksiukus su avietėmis ir kokosais.

„Idėja organizuoti urbanistinės daržininkystės sezono pabaigos popietę kilo natūraliai. Jau trečius metus ambasados balkone mūsų kolektyvas sodina ir puoselėja miesto daržą, į kurio atidarymą kiekvienais metais kviečiame būrį svečių. Taip skatiname vilniečius bei kitų Lietuvos miesto gyventojus imtis miesto daržininkystės, kuri leidžia aktyviai pailsėti, gražina aplinką bei praturtina kasdien valgomą maistą šviežiais produktais“, – sakė Suomijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Harri Mäki-Reinikka.

D. Praspaliausko daržovių sriuba su kokosų pienu

7 l sriubos pagaminti reikia: 

3500 ml vištienos sultinio
1 l kokosų pieno
1 kg morkų
0,2 kg svogūnų
1 kg pomidorų
0,5 kg cukinijos
Druskos, pipirų

Morkos, svogūnai, pomidorai ir cukinijos supjaustomos ir kartu troškinamos 10 min. Viskas sutrinama į vientisą daržovių kremą. Į verdantį vištienos sultinį įmaišoma daržovių kremo ir kokosų pieno. Viskas pagardinama druska ir pipirais.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)