Greta Mikalauskytė – Šiauliuose gerai žinoma mergina, dalyvavusi konkurse „Miss Šiaulių kraštas 2012“ ir jį nugalėjusi, jėgas bandžiusi „Mis Lietuva 2012″, „Miss Universe 2012″ grožio konkursuose. Šis konkursas Gretai buvo jau penktasis.

„Turkijoje praleidau 3 savaites, kurių metu vyko pasiruošimas finaliniam pasirodymui rugsėjo 14 dieną. Konkurso choreografas buvo lietuvis Marijanas Staniulėnas. Merginų buvo apie 40, iš įvairiausių šalių“, – Etaplius.lt pasakojo G. Mikalauskytė.

Praėjusių metų dalyves judėti scenoje mokė taip pat lietuviai, choreografiją finaliniams pasirodymams kūrė Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas.

„Per tris pasiruošimo savaites Marijanas „išspaudė“ iš merginų viską, kas geriausia ir sukūrė nuostabų reginį“, -lietuvio talentui pagyrų negailėjo Greta.

Pasak G. Mikalauskytės, tai nebuvo eilinis grožio konkursas, kur merginos tik vaikščioja podiumu ir parodo save keliomis pozomis.

„Pasirodymai buvo maži šou. Išėjimai buvo keturi: prisistatymas, bikini šou, nacionalinių drabužių šou ir dizainerio suknelių pristatymas. Po visko buvo paskelbtos top 15 merginų, iš kurių bus renkamas top penketukas. Mano nuopelnai šiais metais – tai patekimas į top 15 ir nominacija „Miss Catwalk“, – įspūdžius pasakojo Greta Mikalauskytė.