Pirmasis, likus kelioms minutėms iki teismo posėdžio pradžios, atvyko dainininkas Ruslanas Kirilkinas su palyda. Atvykęs vyras nestokojo geros nuotaikos ir noriai pozavo susirinkusiems fotografams.

Teismo kieme sugaudus motociklų varikliams, dainininkas išėjo į lauką ir su savo skriaudiku, laikydamasis saugaus atstumo, įsiamžino asmenukėje. „O ko man bijot?“ – į žurnalistų replikas dėl drąsaus poelgio sureagavo R. Kirilkinas.

Į posėdį atvyko ne visi kviesti liudytojai, nors visiems jiems šaukimai buvo įteikti. Teisėjai pasiteiravus, ar galima tęsti bylą nedalyvaujant šiems liudininkams, tiek R. Kirilkinas, tiek kaltinamojo advokatas Saulius Juzukonis kliūčių nagrinėjimui neįžvelgė. Tam pritarė ir prokuroras.

Praėjus vos penkiolikai minučių nuo posėdžio pradžios, bylą buvo nuspręsta nagrinėti už uždarų durų. Tokį pageidavimą išsakė ir nukentėjęs dainininkas, ir prokuroras. Kaltinamasis L. Baltrūnas leido sprendimą priimti teismui. Taip pasielgti buvo nuspręsta, saugant privatų nukentėjusio asmens gyvenimą.

„Labai nemaloni procedūra. Teisme dalyvauju pirmą kartą. Labai nesmagu viską vėl prisiminti. tikiuosi, kad Lietuvoje yra teisingumas ir jis nugalės“, – iš karto po posėdžio kalbėjo dainininkas. Paklaustas apie susitaikymo galimybę, jis net nesudvejojęs ją atmetė. Anot nukentėjusio dainininko, kiekvienas žmogaus, nepriklausomai nuo jo lyties ar odos spalvos, turi teisę į savo gyvenimą ir savo laisvę. „Šita istorija pamokys ne tik šį žmogų, bet ir daugelį kitų“, – filosofavo atlikėjas. Vyras yra pateikęs ieškinį, tačiau sumos įvardinti viešai nenorėjo. Ir po nemalonaus susitikimo dainininkas neprarado geros nuotaikos ir su bičiuliais nusprendė vykti kur nors „pasėdėti“.

Pasiteiravus, ar savaitgalį įvykęs incidentas, kai kiaušiniais buvo apmėtytas jo automobilis galėtų būti siejamas su baikerių gauja, Ruslanas atsakė nežinantis.

Nuo platesnių komentarų susilaikė ir L. Baltrūnas. „Nieko negaliu komentuoti, kol nesibaigs byla ir visi apskundimo terminai. Po to galėsime surengti ir spaudos konferenciją, – po posėdžio sakė jis. – Tai gali pakenkti teismo eigai“. Paklaustas, ar jam svarbu, kad posėdžiai būtų uždari, dainininko skriaudikas tvirtino neturintis ko gėdytis. Pasiteiravus, kodėl atvyko su tokia didele palaikymo komanda,  L.Baltrūnas atšovė: „Klauskite jų, aš juk atvažiavau vienas!“

Tai ne pirmasis L. Baltrūno susidūrimas su teisėtvarkos institucijomis. Dar 2012 metų lapkritį jis buvo nuteistas pagal BK 140 straipsnio 1 dalį dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. 2012 lapkritį. Jam buvo skirta laisvės apribojimo bausmė vieneriems metams.

Šį savaitgalį Jonavos rajono Šveicarijos kaime atlikėjas vėl nukentėjo – kiaušiniais buvo apmėtytas jo automobilis. Pats Ruslanas teigė, jog šis išpuolis – planuotas gaujos nusikaltimas. Ar šis išpuolis susijęs su teisiamu Laurynu Baltrūnu, kol kas nėra žinoma.

Po pirmojo posėdžio - bauda už svastikos demonstravimą

Gegužės pabaigoje surengtą teismo posėdį teko atidėti, nes tuomet nepasirodė nei atlikėjas, nei jo vadybinininkė Veronika Badaraitė. Pavasarį kaltinamasis Laurynas Baltrūnas teigė, jog kaltės dėl įvykusio incidento nejaučia, o kaltinimai apmečius kiaušiniais jam pasirodė „šiek tiek juokingi“.

Prieš tris mėnesius kaltinamasis L. Baltrūnas teismo pastate pasirodė vilkėdamas odinę liemenę su ant atlapo aiškiai matoma nacistinės Vokietijos karinių oro pajėgų emblema – ereliu su svastika.Toks vyro poelgis neužkliuvo nei teisėjai, nei prokurorui.

DELFI primena, kad nieko neleistino šitoje kuriozinėje situacijoje neižvelgė ir kaltinamojo Lauryno Baltrūno interesus ginantis advokatas Saulius Juzukonis: „Jei niekas nematė ir niekam neužkliuvo, tai vadinasi nieko ir nebuvo“, – naujienų portalui DELFI savo vertinimą buvo išsakęs advokatas Saulius Juzukonis ir pasiūlė kreiptis į policiją.

Atlikėją kiaušiniais apmėtęs koncerto žiūrovas Laurynas Baltrūnas kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu ir neapykantos skatinimu dėl seksualinės orientacijos. Už tai L. Baltrūnui gresia darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Dainininkui po šio incidento buvo sumušta lūpa, smakras ir kairioji ausis, todėl buvo iškviesta greitoji pagalba, o užpultasis išvežtas į ligoninę. Sutvarsčius žaizdas, nukentėjusysis paleistas gydytis ambulatoriškai.

Koncertas, kurio metu R. Kirilkinas buvo apmėtytas kiaušiniais:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (375)