Kaip ir tuomet, kai žinomi bičiuliai keliauja po įvairiausius pasaulio kampelius, taip ir šįkart, DELFI skaitytojai turės unikalią progą "dalyvauti" kūrybiniame procese.

Portale bus nuolat publikuojami komedijos "Šventa karvė" pagrindine žvaigžde tapusio Martyno Starkaus dienoraščiai, taip pat karščiausios naujienos iš filmavimo aikštelės bei išskirtinės nuotraukos.

Pirmoji M. Starkaus dienoraščio dalis - Jūsų dėmesiui:

Prieš šešerius metus, kai senu ambasadoriumi, pavadintu išdidžiu Lachudros vardu, per mėnesį apsukome nemenką ratą pavyzdingais Indijos keliais, negalvojome, kad čia dar sugrįšime. O jei jau taip nutiktų - tikrai nesėsim vėl į tokią pačią mašiną, pasinerdami į jau pažįstamas dulkes, triukšmą, senų ir vos gyvų sunkvežimių, motociklų, keliuose gyvenančių ir asfaltu mintančių karvių, rojų. Pasaulis didelis, yra dar ką pamatyti.

Palikdami Indiją po projekto "Tuk Tuk Indija" įsivaizdavom, kad galbūt vėl čia atsidursim po gerokai daugiau metų, nusprendę praleisti atostogas kokiame tykiame, ant vandenyno kranto suręstame, viešbutyje, greičiausiai su vaikais. O gal dar vėliau, tada, kai jiems būsime jau nebeįdomūs, su savo senutėmis atrasime nuosavą Marigoldo viešbutį.

Tačiau mūsų gyvenimai keičiasi, o juose nutinka keistų dalykų. Štai, sulaukę vidutinio amžiaus, vieni tampa žaliavalgiais, kiti – pradededa domėtis fotografija, tapyti arba bėgioti krosus. Yra ir tokių, kurie staiga tampa kino aktoriais ir išvažiuoja į Indiją filmuotis naujame filme. Kodėl ne?

Aišku, galima būtų teigti kitaip, sakyti, kad ilgai stebėjome, kaip teatro ir kino aktoriai, nebaudžiami, projektas po projekto, metai po metų, užkariauja mūsų gimtąją teritoriją, mūsų maitintoją - televiziją. Ir jaučiasi čia lyg savo kieme: veda koncertus, laidas, kitus renginius ir projektus. Todėl, ilgai ir kantriai tylėjus, atėjo laikas, kai nebegalim likti tam abejingi. Matę pavienius, neryžtingus televizijos žmonių bandymus kovoti, mes drąsiai žengiame pas juos, į jų namus, jų šventovę - kiną.
Kažkas juk turi taip pasielgti!?

Darome tai ne dėl savęs. Mes jau nesame jauni, mums rūpi kitų, pradedančių ir jau patyrusių kolegų ateitis. Taip, suprantam ir žinom, kad susilauksim stipraus pasipriešinimo, bet darome tai gerai apgalvoję pasekmes. Ir esame ryžtingi. Krisim mes, ateis kiti. Mūsų jau nebesustabdys niekas.

Dar girdėjau, kad Vytaras nori išbandyti, ar tikrai tilps į platųjį ekraną. Pagirtinas smalsumas, sakyčiau. Tačiau realiai, jei jau visai rimtai, mes ir vėl nusprendėme pagauti progą už uodegos: žiemos pabaigoje, prieš išvykstant į Australiją, atsirado ideja, kuri labai greitai tapo dar vienu iššūkiu. Ir jei ne režisieriaus Donato Ulvydo aistra jai, Jono Banio įtraukiantis scenarijus, didelio rato kino žmonių tikėjimas, vargu, ar viskas vyktų taip greitai.

Ir ar iš viso tam būtume pasiryžę.

Tačiau filmo “Šveta karvė” idėja juk ir yra apie tai. Apie vidutinio amžiaus vyrus, apie draugus, kurių gyvenime, atrodytų, jau niekada nebebus nieko naujo, jokių pirmų kartų, naujų patirčių. O jie ima ir įrodo, kad tai netiesa. Tereikia tik noro, šiek tiek pastangų ir vėl pasaulis tampa nepaprastai įdomus. Tai labai gražus ir linksmas kinas.

Taigi mes ir vėl Indijoje. Gerokai ankščiau, nei tikėjomės. Ir su daug didesne kompanija, nei esame keliavę kada ankščiau. Net turime naują draugą, indą, juokingą ir smagų jaunuolį Mohitą, aktorių, kuris dėl mūsų paliko Mumbajų ir jau kelintą dieną keliauja kartu. Jis – puikus aktorius. Ir, nors kartais atrodo, kad visi jie čia meldžiasi Bolivudui, vaidinti ir jiems reikia pastangų. Delio gatvėse, prireikus vieno žmogaus, kuris tiesiog ištartų frazę “Žinau, eime su manimi”, reikėjo bandyti ne vieną iš kokio šimto ar daugiau žioplių, stebėjusių filmavimą, kol galų gale dublis pavyko.

Mes dar tik pradedam. Bet jau turim spėjusią kelyje sugesti mašiną, auksinę karvę ant jos stogo, mano seną draugą Nipuną ir jo visur mums padedančius bičiulius, pirmuosius kadrus, paleistus vidurius, litrus prakaito ir nepaprastą naują patirtį.

Būkit kantrūs, bičiuliai, ir aš jums papasakosiu daugybę linksmų istorijų.

Filmavimų Indijoje akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)