Užduotis projektuoti sodą unikalioje erdvėje buvo patikėta landšafto dizainerei Renatai Mikailionytei. Žinoma moteris pripažino, kad jai dar nebuvo tekę kurti sodo tokioje neįprastoje aplinkoje. Sostinę merkęs lietus nesutrukdė numatytų darbų baigti laiku. „Aš labai myliu Vilnių, buvo labai smagu prisidėti prie šio projekto“, – kalbėjo R. Mikailionytė. Buvęs modelis atskleidė, kad sunkiausia buvo išrinkti tam tinkamą senamiesčio stogą.

„Tai bus pirmasis žalias sodas ant Vilniaus senamiesčio stogo. Ir tai – pirmoji galimybė pasigrožėti senamiesčio panorama iš šios perspektyvos. Sodas ant stogo – tai ne tik apžvalginis objektas, tačiau ir erdvė, kuri trauks vilniečius bendrauti, susitikti su šeima ir draugais ar tiesiog gėrėtis miesto architektūra“, - sakė projekto organizatoriai.

Renginio svečiai mėgavosi Ali Gadžijevo ruoštais saldumynais, sodo dvasią pajausti padėjo pati jo autorė. Renginio nepraleido ir stilingų vietų mėgėjai Žilvinas Grigaitis bei Sandra Straukaitė, Andrius Bružas, Arnoldas Lukošius. Vakaro svečiai mėgavosi šviežiomis sultimis ir sveiku maistu. Apie žaliavalgystę jiems pasakojo žaliavalgė Olga Dzindzaleta.

Renginio dalyvius išgąsdino netikėtai prasidėjusi smarki liūtis su perkūnija. Dalis jų stebėjosi, kodėl sodą nuspręsti atidaryti besibaigiant vasarai. Idėjos sumanytojai tvirtino taip norėję pratęsti jau besibaigiančią lietuvišką vasarą.

Vienos buitinės technikos ir informacinių technologijų įmonės iniciatyva gimęs sodas visiems bus atviras vos dvi savaites. Čia vyks įvairūs renginiai – nuo pokalbių apie sveiką gyvenimo būdą iki mokymų, kaip tapti didžėjumi.

Renginio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)