„Skambėjo slaviška muzika, ragavome barščius, kitokius slaviškus patiekalus, buvome apsirengę panašiai, kaip slavai mėgsta“, - DELFI pasakojo E. Sipavičius.

Žinomas atlikėjas prisipažįsta, jog jam retai tekdavo dalyvauti teminiuose vakarėliuose.

„Sugalvoti temą ir ją įgyvendinti reikia tiek fantazijos, tiek laiko, tiek darbo. Jei kažkas tokius suorganizuoja, mielai dalyvauju, nes man patinka kvailioti“, - tikina jis.

Šiuo metu į rusišką kultūrą žiūrima su didele atsarga dėl įtemptų Rusijos ir Ukrainos santykių. Tačiau E. Sipavičius įsitikinęs, jog nevertėtų paranojiškai bijoti minėtos kultūros.

„Manau, kad tai baubo tempimas iš praeities. Tai, kas dabar vyksta, yra politika. O rusiška kultūra, muzika, kulinarija buvo ir visada bus, - neabejoja atlikėjas. - Aš niekada nebuvau politiškai angažuotas. Nors prieš daug metų atsisakiau dainuoti rusų kalba ir daryti karjerą Sovietų sąjungoje. Tačiau tuo metu mes buvome okupuoti. Dabar Lietuva yra laisva šalis. Niekada nereikia pamiršti, kad turime tokį agresyvų kaimyną ir už kaimyninės valstybės vairo sėdi beprotis. Bet į rusišką kultūrą nereikėtų žiūrėti taip paranojiškai ir jos bijoti. Aišku, visi, taip pat ir aš, bijome okupanto. Bet atmesti viską, ką slavai turi įdomaus ir gero, nevertėtų.“

E. Sipavičius draugų surengtame vakarėlyje - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (658)