Kol kas dar neįsiteisėjusiu nuosprendžiu Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Lilija Tarčevskaja paskelbė, kad kalbėdamas apie muzikos prodiuserį 35 metų V. Čepkauskas išsakė tik savo nuomonę, todėl negali būti nuteistas baudžiamąja tvarka.

Be to, teismas pažymėjo, kad V. Čepkauskas neigiamai apie M. Tylą atsiliepė ne viešai ar duodamas interviu, o privataus telefoninio pokalbio su žurnalistu metu – didžėjus neturėjo tikslo viešai apšmeižti garsų prodiuserį.
Martynas Tyla

„V. Čepkausko ir žurnalisto pokalbyje nėra jokių interviu požymių“, – teisėja pabrėžė, kad žiniasklaidoje buvo paskelbtas „išviešinimui neskirtas pokalbis“.

Teismas taip pat pažymėjo, jog V. Čepkausko pasakyti teiginiai tebuvo tik nuomonė, kurią jis galėjo susidaryti iš viešai publikuotų straipsnių apie M. Tylą.

Privataus kaltinimo tvarka M. Tyla baudžiamąją bylą V. Čepkauskui iškėlė po publikacijos interneto portale – dėl vienos interneto svetainės vardo bylą teisme M. Tylai pralaimėjęs V. Čepkauskas prodiuserį išvadino vagimi, kuris esą vagia svetimas idėjas, o jo prodiusuojami atlikėjai – svetimas dainas.

Tokie pasisakymai įžeidė M. Tylą – jis nurodė, kad niekada nieko nėra pavogęs, todėl po tokių teiginių apie jį buvo galima susidaryti neigiamą nuomonę. Beje, taip ir buvo – po publikacijos prodiuseris sulaukė neigiamų pastabų iš prodiusuojamų atlikėjų, esą kodėl jie yra linksniuojami neigiamame kontekste.
Vidmantas Čepkauskas

„Pajutau aplinkinių žmonių suabejojimą – Donatas Montvydas man sakė, kad tai kelia nepasitikėjimą, jis to netoleruos ir kad reikia tai paneigti teisme“, – M. Tyla pažymėjo, jog V. Čepkausko teiginiai jį įžeidė bei sudavė smūgį reputacijai.

Tuo metu V. Čepkauskas teisme nepripažino kaltės ir aiškino, kad apie M. Tylą kalbėjo su gerai pažįstamu žurnalistu telefonu, tačiau esą nebuvo įspėtas, jog jo žodžiai bus publikuojami. Didžėjus pažymėjo, kad žurnalistą gerai pažįsta, su juo bendrauja neformaliai, todėl nemanė, jog pasisakymas bus išspausdintas.

„Gal tai buvo pasakyta per aštriai, bet tokia buvo ir yra mano nuomonė“, – teisme pažymėjo V. Čepkauskas.

Teisme buvo apklaustas ir dainininkas D. Montvydas – jį taip pat įskaudino žodžiai apie vagiamas dainas.

„Artimieji ir draugai manęs klausinėjo – ar aš nedirbu su vagimi, žmogumi, kuris gali tave apgauti?“ – sakė dainininkas.

Jis neslėpė, kad su M. Tyla bendradarbiauja ne vienerius metus ir jeigu viskas klostysis taip sėkmingai, kaip iki šiol, toks bendradarbiavimas esą gali tęstis visą gyvenimą.

„V. Čepkauskas yra įtakingas žmogus, jis turi savo autoritetą, ir žmonės, perskaitę straipsnį iš dalies galėjo patikėti tuo, ką jis sako“, – D. Montvydas pabrėžė, kad sąvoka „vogti“ jį žeidžia, sukelia neteisingai, nepelnytai apkaltinto ar įtarto emociją. 
Donatas Montvydas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)