Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis, politikai Gabrielius Landsbergis ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius, rašytojas ir žurnalistas Andrius Užkalnis, stilistė Asta Valentaitė, dizaineris Giedrius Paulauskas, didžėjus Mamania, muzikantas Andrius Mamontovas, radijo stoties Radiocentas komanda, daugiau nei du šimtai Lietuvos Šaulių Sąjungos narių – žalios Miško brolius palaikančios juostelės išplito milžinišku greičiu.

"Dabar tai ypač aktualu“, – savo nuotrauką komentaru papildė lektorius Paulius Kovas.

"Mano senelio brolis Algirdas buvo Lietuvos partizanų Didžiosios Kovos apygardos rinktinės būrio vadas, pravarde Zubrus. Jis žuvo kaudamasis Bartkūnų kaime. Mano močiutė Valerija už paramą partizanams buvo ištremta į Sibirą su dviejų metų dukra ant rankų“, – prisiminė žurnalistas ir rašytojas Andrius Tapinas.

Padėkos Miško broliams kampaniją organizuoja filmo „Nematomas frontas“ komanda. Jono Ohmano, Vinco Sruoginio ir Mark Johnston filmas pasakoja partizanų ir jų judėjimo lyderio Juozo Lukšos istoriją. Tuometį siaubą, kankinimus, meilę ir narsą atskleidžia dar niekur nematyti archyviniai kadrai. Šilumos ir asmeniškumo suteikia fatališka Juozo Lukšos ir Nijolės Bražėnaitės meilės istorija. Filmas, kurį drąsiai galima vadinti gyva Lietuvos istorijos pamoka, buvo puikiai įvertintas Vilniaus tarptautinio kino festivalio žiūrovų ir gavo žiūroviškiausio lietuviško filmo apdovanojimą.

"Idėja palaikyti laisvę kaip pagrindinę vertybę ir padėkoti partizanams, kurie už ją kovojo, šovė po kilusio skandalo su Georgijaus juostelėmis, kurias nešioja pritariantys Rusijos agresijai prieš Ukrainą. Kaimynystėje vykstančių įvykių fone norisi visiems kartu pasakyti, kad niekas neturi teisės kėsintis į kitos šalies piliečių nepriklausomybę. Žalia juostelė – ne tik partizanų atminimo, bet ir laisvės simbolis“, – pasakoja vienas akcijos sumanytojų, filmą platinančios kompanijos „Incognito Films“ vadovas Mantvidas Žalėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)