15
Kitas

Interviu su A. Pilvelyte

Sutarę, kiek laiko reikės fotosesijai ir interviu, jiedu keletui valandų išsiskyrė. Pasakodama apie motinystę, karjerą, gyvenimo nesėkmes ir pakilimus, dalyvavimą nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose ir tai, kaip pavyksta išlaikyti tobulą figurą, A. Pilvelytė jaukioje viešbučio terasoje skanavo ypatingų patiekalų, kuriuos specialiai dainininkei paruošė kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė.

Aistė, duodama interviu, skanavo R. Ničajienės "Amberton Green Apartments" terasoje pagamintą desertą - kepsninėje keptų braškių su rabarbarais. Receptą iš R. Ničajienės knygos "Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus" rasite žemiau.

R. Ničajienės “Sezoninės virtuvės” receptai: kepsninėje keptos braškės su rabarbarais

Reikės:

500 g braškių
500 g rabarbarų
200 g cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus

Patiekiama su kokybiškais vaniliniais ledais.

Nuplauname braškes, stambias uogas perpjauname pusiau, švarius rabarbarus nulupame ir supjaustome centimetro dydžio gabalėliais. Inde maišome juos su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

Atplėšiame ilgoką folijos gabalą, jį perlenkiame pusiau, kad būtų dvigubas. Vienoje folijos pusėjesudedame pusę paruošto mišinio, kitą folijos pusę užlenkiam ir gerai užlankstome kraštus, kad išeitų keturkampis krepšelis. Nurodyto kiekio užtenka dviems krepšeliams.

Paruoštus folijos krepšelius dedame kepti ant kepsninės grotelių po vidutinio karštumo žarijomis. Geriausiai jie iškepa kepsninėje su dangčiu. Per 15 - 20 minučiųkrepšeliai išsipučia ir būna iškepę. Desertą valgome šiltą iš tų pačių folijos krepšelių, paskaninę vaniliniais ledais.

Praalkusi dainininkė interviu metu taip pat stiprinosi R. Ničajienės pagamintomis prancūziškomis salotomis su ožkos sūriu. Receptą rasite žemiau.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: prancūziškos salotos su karštu ožkų sūriu

Reikės:

100 g traškių šviežių salotų lapų
3 riekelių ožkų sūrio
3 riekelių prancūziško batono
2 šaukštų graikinių riešutų

Padažui:

4 šaukštų graikinių riešutų aliejaus
2 šaukštų aviečių acto, druskos, maltų pipirų pagal skonį

Salotų lapus nuplauname ir išdžioviname salotų džiovyklėje. Didesnius salotų lapus suplėšome, mažesnius paliekame sveikus ir sudedame į salotinę.

Pagaminame padažą salotoms: užsukamame indelyje actą suplakame su aliejumi ir prieskoniais. Pagamintą padažą užpilame ant salotų lapų lėkštėje.

Sausoje keptuvėje apskrudiname graikinius riešutus, nuolat maišome, kad jie nesudegtų. Praaušusius patriname tarp rankų, kad atsiskirtų riešutų odelės. Didesnius riešutus sukapojame, o mažesnius paliekame sveikus, visus suberiame į lėkštę ant salotų lapų.

Ant duonos riekelių uždedame po gabalėlį ožkų sūrio ir kišame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 5-10 minučių, kol duona lengvai apskrunda, o sūris suminkštėja. Apskrudusias duonos riekeles su sūriu dedame į lėkštę šalia salotų lapų.
15
Kitas

Interviu su A. Pilvelyte

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)