Nori atsikratyti papildomų kilogramų

„Dukrytė man yra geriausia dovana gimtadienio proga. Didelių planų švęsti nėra. Savaitgalį planuojame mano sukaktį pažymėti. Tiesa, vyras pasveikino iš anksto ir leido dovaną išsirinkti pačiai. Kadangi mano figūros linijos dar ne tokios, kokios buvo, į savo senus rūbus neįtelpu. Tad gimtadienio proga išsirinkau sau suknelę“, - pasakoja G. Karaliūnaitė-Canuel.

Atlikėja prisipažįsta niekada neturėjusi problemų dėl antsvorio, todėl ji iki šiol nepripranta prie nėštumo metu priaugtų papildomų kilogramų.
Gintarė Karaliūnaitė

„Nežinau, kaip su jais gyventi. Neturiu, ką apsirengti. Turėti antsvorį yra sunku, - juokiasi Gintarė. - Tačiau nėštumas buvo sudėtingas, reikėjo daug gulėti. Vyras lepino, skaniai valgyti gamino. Taip ir prilipo ant manęs tie kilogramai. Dvigubai daugiau, nei po pirmojo nėštumo.“

Sporto klube zumbos treneriu kurį laiką dirbęs miškų inžineriją studijuojantis vyras M. A. Canuelis galėtų sudaryti treniruočių programą. Tačiau vakarais moteris jaučiasi pavargusi. „Reikėtų pasportuoti, bet kol kas didžiausias mano sportas yra išeiti su vaikučiu pasivaikščioti, - neslepia ji. - Žinoma, turiu laisvo laiko nueiti ir į masažą, ir nagučius, plaukučius susitvarkyti. Vyras mane lepina. Tikrai nesėdžiu apsileidusi. Kai tokia graži dukrytė, ir mamytė visada turi būti pasitempusi.“

Kitokia motinystė nei 20-ties

Dabar visa G. Karaliūnaitės-Canuel dienotvarkė sukasi aplink mažiausią šeimos narę. Tačiau pašnekovė sako, kad iš anksto susiplanavus šeimos pagausėjimą nepajunti streso ar graužaties, jog tavo gyvenimas eina pro šalį, pasikeitė figūros linijos ar su draugėmis nebeturi kada kavos pagurkšnoti.
Gintarė Karaliūnaitė ir Marcas Andre Canuelis

„Vaikeliui buvo ruoštasi, todėl dabar beliko viskuo mėgautis. Tai labai lauktas vaikas, nelengvai padovanotas. Per devynis laukimo mėnesius persistumdė gyvenimo vertybės, - pastebi atlikėja. - Motinystė sulaukus 36 metų yra visai kitokia nei 20-ties. Kai pagimdžiau sūnų, jaučiausi visus nuvylusi. Nėštumas buvo netikėtas, nes buvau pasirašiusi sutartį aštuoniems albumams su „Bomba Records“. Buvo pradėta reklaminė kampanija, man puikiai sekėsi. Ir staiga nėštumas. Jaučiau lyg ir kažkokią kaltę, baiminausi, ar man pavyks sugrįžti į sceną. Žinoma, viskas pavyko. Ir atsigręžiant į praeitį suprantu, kad motinystė man tik padėjo. Dabar suprantu, kad visą laiką iš sudėtingų situacijų ateina geri dalykai. Bet prisimenu save tokią jaunutę, pasimetusią, išsigandusią, nusiminusią stebint kolegų koncertus. Vis galvodavau, ar aš ten vėl būsiu? Scena man buvo didelis prioritetas. Dabar – viskas atvirkščiai. Žiūriu į savo draugų ir kolegų koncertus ir džiaugiuosi, kad jiems puikiai sekasi.“

Kalba trimis kalbomis

Lietuvės ir kanadiečio šeimoje gimusi mažylė nuo pirmųjų dienų mokosi kalbėti trimis kalbomis. Tėtis su Sofia bendrauja prancūziškai, mama - lietuviškai. Tėvai tarpusavyje kalbasi angliškai.
Gintarė Karaliūnaitė su Marcu-André Canueliu

„Mes nemažai domėjomės tuo klausimu. Vyras šiek tiek moka lietuviškai, aš – prancūziškai, bet su dukryte kalbame savo gimtosiomis kalbomis. Kartais man išsprūsta „mon amour“, bet daugiau juokais. Stengiamės dukrytei nemaišyti kalbų. Domėjomės šiuo klausimu. Jei vaikas girdi užsienio kalbą su akcentu, supranta ją kaip dar vieną kalbą. Tad stengiamės penkių kalbų nuo mažens nekrauti ant mažos galvytės, - juokiasi mama. - Nes šeimoje vis tiek tenka kalbėti trimis kalbomis. Tačiau manau, kad šiais laikais tai tik privalumas. Visos kalbos gyvenime jai tik pravers.“

Nebijo parodyti dukrytės

G. Karaliūnaitė ir M. A. Canueliai yra vieni iš nedaugelio tėvų, kurie nebijo pasidžiaugti savo atžalos nuotrauka viešoje erdvėje. Pora mažylės nuotrauka socialiniame tinkle pasidalino praėjus mažiau nei mėnesiui po jos gimimo.
Gintarės Karaliūnaitės-Canuel vyras su dukrele

„Apie tai, viešinti mažylės nuotrauką ar ne, daug kalbėjome su kitais tėveliais. Nuomonės įvairiausios. Bet paklausus, kodėl jie nenori viešinti savo kūdikio nuotraukų, priežastis dažniausiai būna dėl prietarų. Tėvai dvejoja, ar užaugęs vaikas norės save rasti internete, - pasakoja atlikėja. - Tačiau galbūt mes per daug viską susireikšminame? Esame vieši tėvai, o vaikai yra mūsų dalis, kuria didžiuojamės. Juk kai įsimyli, apie tai nori visam pasauliui rėkti pilna gerkle. Savo džiaugsmu norisi dalintis. Nemanau, kad kiekvieną savaitę turėčiau į internetinę erdvę kelti nuotraukas, kaip mano vaikiukas atrodo ir ką daro. Bet nematau nieko blogo džiaugsmingais momentais pasidalinti su draugais socialiniame tinkle. Mano vyro draugai ir giminės gyvena Kanadoje, kitose užsienio šalyse. Kiekvienam asmeniškai siųsti nuotrauką ne visada ir prisiruoši. Dukrelę vyras dievina ir nori su jais visais pasidžiaugti.“

Planuoja trečią kūdikį

Iš pirmosios santuokos Gintarė taip pat augina 15-metį sūnų Naglį, kuris jau yra pakankamai savarankiškas. Netrukus jaunuolis paliks tėvų namus ir pradės gyventi savarankišką gyvenimą. Todėl Canueliai planuoja mažajai Sofiai padovanoti dar vieną broliuką arba sesutę.

„Planuojame turėti dar vieną lėlytę. Tokios nuostabios nepasidaliname, - juokiasi dainininkė. - Sūnus jau didelis, netrukus galbūt norės savarankiškai gyventi, tad Sofia augtų kaip vienturtė. Todėl galvoju, kad reikėtų jai sesės ar brolio. Kaip ir mano daktarė sakė: „Tokie gražūs vaikučiai gaunasi. Reikia jums dar“. Be to, dukrelei pačiai būtų smagu turėti panašaus amžiaus brolį arba sesę, su kuria galėtų žaisti, bartis, draugauti. Tad po kelių metų vėl planuosime šeimos pagausėjimą.“
Gintarė Karaliūnaitė

Kuria naujas dainas

Su motinystės džiaugsmais G. Karaliūnaitę-Canuel aplankė ir kūrybinis įkvėpimas – atlikėja jau turi parašiusi keletą naujų dainų.

„Džiaugiuosi, kad mano mūza nepabėgo. Tačiau pati dainuoti nebenoriu. Mielai sudalyvausiu televiziniuose projektuose, labdaringuose renginiuose. Bet man labiau patinka, kai mano kūrinius atlieka kiti dainininkai. „Sparnai tavo sielai“ girdėjau jau penktą ar šeštą variantą. Džiaugiuosi, kad pavyko sukurti tokią dainą, kurią nori dainuoti ir kiti atlikėjai. Tai įkvepia mane kurti. Šiandieninėje scenoje pasigendu ryškių dainų, kurios būtų atlikėjo vizitine kortele. Yra daug talentingų balsų, bet jie neturi autorinių dainų, savo vizitinių kortelių. Bent jau vieno hito. Tad mane jie visada gali surasti socialiniame tinkle ir užklausti. Galbūt galėsiu jiems padėti“, - apie sugrįžimą į muziką pasakoja Gintarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)