Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Dariušas Lučinskis penktadienį paskelbė, kad G. Leganovič pripažįsta kalta dėl eismo įvykio sukėlimo ir pasišalinimo iš jo. Už tai jai skirta tūkstančio litų bauda bei draudimas vienerius metus vairuoti transporto priemones.

„Reikia būti atidesniems“,  po teismo nutarimo sakė J. Anusauskienė.

Kadangi byloje buvo kalbama apie nepilnametį ir jo sveikatos būklę, teismas bylą nagrinėjo neviešuose posėdžiuose – dėl to ir nepaskelbė nutarimo motyvų. Tiesa, G. Leganovič buvo pritaikyta įstatyme numatyta išimtis – jai skirta švelnesnė nei minimali bausmė.

Kelių policijos valdybos pareigūnai G. Leganovič administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo surašė po įvykio kovo 11-ąją, kai apie vidurdienį, Vilniuje, Kęstučio ir Latvių gatvių sankryžoje, pėsčiųjų perėjoje ji partrenkė ir sužalojo nepilnametį J. Anusauskienės sūnų.

Pažeidimo protokole nurodyta, kad partrenkusi nepilnametį G. Leganovič nukentėjusiajam berniukui sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Greta Leganovič ir advokatas Edmundas Lotė
Surasti vairuotoją, sužalojusią J. Anusauskienės vaiką, pavyko ne iš karto – praėjus parai po įvykio nukentėjusiojo motina savo paskyroje „Facebook“ paskelbė pagalbos prašymą. Moteris prašė atsiliepti visus, mačiusius eismo įvykį.

Neviešame posėdyje apklausta G. Leganovič neneigė, kad tą kovo 11-ąją važiavo automobiliu ir partrenkė vaiką, tačiau teisinosi, jog taip pasielgė netyčia. Jauna mergina teigė, kad buvo išlipusi iš automobilio ir partrenkto vaiko klausė, kaip jis jaučiasi, bet kadangi šis neturėjo jokių pretenzijų, išvažiavo.

„Ji neturėjo tikslo pasišalinti iš eismo įvykio“, – yra sakęs abiturientei atstovaujantis advokatas.

Tuo metu J. Anusauskienė mano, kad vairuotoja pasielgė neatsakingai, palikdama sužalotą nepilnametį.

„Taip, kaip ganėtinai atsakingai elgiausi viešindama šį įvykį, aš neturiu teisės vertinti pačio įvykio – kreipiausi į žiniasklaidą, prašiau padėti surasti liudytojus, mes juos, kaip ir galimą kaltininkę, radome, viskas tvarkoje, o toliau jau ne mano kompetencija vertinti, – po posėdžio DELFI sakė J. Anusauskienė. – Kaip mama, be abejo, pergyvenu dėl savo vaiko, juo rūpinuosi, bet nesu nei teisininkė, nei policininkė, kad vertinčiau patį įvykį iš teisinės pusės. Todėl norėčiau susilaikyti, juoba kad dar vyksta tyrimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)