Bėdos dėl Išdykėlės

Kaip aktoriaus karjera prasideda nuo rūbinės, taip ir šios atlikėjos muzikinis kelias prasidėjo nuo paprastų darbelių įrašų kompanijoje.

„Dirbau ten įvairius darbus, lanksčiau viršelius. Vadovas nusprendė išleisti mano dainų albumą. Kadangi jis mane vadindavo ne vardu, bet išdykėle, taip ir pakrikštijo scenoje. Prieš 20 metų toks slapyvardis man visai tiko“, - juokiasi ji.

Išdykėlės debiutas buvo itin sėkmingas. Jos debiutinis albumas buvo perkamas melomanų, radijo stočių topuose sukosi jos dainos. Todėl nieko nuostabaus, kad sparčiai populiarėjančios jaunos atlikėjos vardu panoro pasinaudoti ir kiti - Lietuvos muzikos padangėje atsirado dar viena atlikėja, pasivadinusi Išdykėle. Dėl to Aušrinė turėjo nemažai problemų rengiant savo solinius koncertus.

Todėl nusprendusi išleisti dar vieną albumą, Aušrinė perkrikštijo save Tikrąja Išdykėle. Kreiptis į teismą dėl autorinių teisių pažeidimo tuo metu dar nebuvo madinga. Juo labiau, kad kita dainininkė tokiu pat slapyvardžiu iš muzikos padangės dingo taip pat greitai, kaip ir atsirado.

O štai Tikroji Išdykėlė scenoje karaliauja jau 20 metų. Ta proga Aušrinė netgi išleido jubiliejinį albumą, į kurį sudėjo geriausias savo dainas.
Atlikėja Aušrinė Gerkienė- Tikroji Išdykėlė

Dirbo pas H. Daktarą

Vienoje pokalbių laidoje Aušrinė yra juokavusi, kad pusė jos buvusių klausytojų dabar susodinti už grotų. Prieš 20 metų atlikėja koncertuodavo Henriko Daktaro bare, kur rinkdavosi pasilinksminti ir nusikalstamo pasaulio atstovai.

„Ne aš viena ten dirbau. Ir „Rondo“, ir Ligitas Kernagis, ir Džordana. H. Daktaras mėgo lietuvišką muziką. Angliškų kūrinių nepakentė. Ramūnas Difartas dainuodavo angliškai, bet niekam to nereikėjo“, - juokiasi Aušrinė.
Atlikėja Aušrinė Gerkienė- Tikroji Išdykėlė

Dirbo barmene

24-erių muzikinę karjerą pradėjusi mergina negalvojo, kad Lietuvos estrados scenoje užsibus du dešimtmečius. Tiesa, pakeitusi savo asmeninį gyvenimą ir iš Kauno persikėlusi gyventi į Klaipėdą, Aušrinė penkerius metus buvo nutraukusi savo muzikinę veiklą.

„Reikėjo viską vėl pradėti nuo pradžių. Kaune mane jau pažinojo, o uostamiestyje visas kavines ir restoranus buvo užkariavę vietiniai atlikėjai, - prisimena Aušrinė. - Todėl kurį laiką teko dirbti barmene. Tačiau pamažu mane muzikantai pradėjo kviesti padainuoti. Taip pamažu vėl grįžau į sceną.“

Jau septintą vasarą Tikroji Išdykėlė koncertuoja Palangoje. Jai taip pat netrūksta užsakymų vestuvėse, jubiliejuose. Nors kai kurie atlikėjai gana skeptiškai žiūrėdavo į darbą kurorto kavinėse, bet visi ten dirbo.

„Pamenu, Žilvinas Žvagulis sakė, kad koncertuoti kavinėje - ne lygis. Be šalia esančioje kavinėje dainuodavo. Kai prispaudžia piniginiai reikalai, nori nenori eini dainuoti į kavines. Aš užsakymais ir dabar negaliu skųstis. Yra darbo ir žiemą, ir vasarą. Kol būsiu žmonėms reikalinga, tol ir koncertuosiu“, - atvirauja Aušrinė.
Atlikėja Aušrinė Gerkienė- Tikroji Išdykėlė

Saugojo apsaugininkai

Nepaisant kai kurių žmonių skeptiško požiūrio į lietuvišką estradą, Tikroji Išdykėlė niekada nesiskundė gerbėjų stygiumi. Kaip ir seniau, taip ir dabar, gerbėjai savo simpatijas ir meilę neretai išreiškia dovanomis. Mylimai atlikėjai dovanoja ne tik gėles, papuošalus ar kvepalus, bet ir rūbus.

„Įdomiausia, kad dovanų sulaukiu ne iš vyrų, bet iš moterų. Taip gerbėjos išreiškia savo simpatijas. Kai seniau koncertuodavau kultūros namuose, žmonės netgi nešdavo puodus su kugeliais, kviesdavo į pirteles“, - prisimena A. Gerikienė, kuriai kai kurių gerbėjų simpatijos ir nemaloniai atsirūgdavo.

Vienu metu atlikėją koncertuose netgi saugodavo apsaugininkai. Tikrajai Išdykėlei apsiginti nuo vienos įkyrios persekiojančios gerbėjos reikėjo netgi policijos pagalbos.

„Keletą metų Kaune mane persekiojo viena gerbėja. Ji buvo mūsų kaimynė. Rašydavo laiškelius, dovanodavo pliušinius žaislus. Prisijaukino mane, o po to perdėtai reikalaudavo dėmesio ir persekiodavo. Gaila jos buvo, nes mergina augo vaikų namuose. Kurį laiką buvau netgi priglaudusi ją savo tėvų namuose. Dar iki šiol naktimis sulaukiu jos skambučių“, - pasakoja Aušrinė.
Atlikėja Aušrinė Gerkienė- Tikroji Išdykėlė

Lietuviškoji A. Pugačiova

Nuo mažens Tikrosios Išdykėlės įkvėpėja buvo Ala Pugačiova. Būtent Rusijos estrados primadona įkvėpė Aušrinę susikurti išskirtinai ryškų sceninį įvaizdį.

Tik įžengusi į Palangos „Amberton Green Apartments“ viešbutį, kur atviram pokalbiui susitiko su DELFI žurnalistais, atlikėja savo išskirtiniu stiliumi kaip mat patraukė aplinkinių dėmesį.

Sceninius drabužius, kostiumus ir sukneles Aušrinei jau daug metų siuva mama. Ir nors dabar atlikėja nemažai sau patinkančių rūbų suranda Londone, Aušrinės stilius nekinta jau daug metų. Kaip ir šukuosena.

“Su tuo lizdu turbūt iki senatvės vaikščiosiu“, - juokiasi ji.

Viena iš Tikrosios Išdykėlės gyvenimo svajonių - susitikti su A. Pugačiova. „Labai pavydėjau Miai, kuri su ja koncertavo viename festivalyje. Galvojau, Dieve, kodėl ne aš? Tačiau turėjau progą pajūryje susipažinti su Borisu Mojisejevu. Jie su Birute Dambrauskaite yra geri bičiuliai. Susipažinome su juo čia, Palangoje. Jiedu atėjo mano koncerto pasiklausyti. Dar ir dovanų iš jo gavau“, - prisimena A. Gerikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)