„Visuomet norėjosi šiek tiek aukštesnio lygio išsilavinimo sferoje, kuri mane labai domina ir programoje, kuri yra akivazdžiai pritaikyta 21-o amžiaus studentams, kurią dėsto 21-ojo amžiaus dėstytojai gerame universitete, naudodami 21-o amžiaus technologijas. Tai buvo pagrindinė paskata. Kitas dalykas – aš supratau, kad tai yra ir noras sau įrodyti ir kitiems parodyti, kad mokytis niekada nevėlu“, – naujienų portalui DELFI kalbėjo A. Tapinas.

„Pinigų kartos“ vedėjas juokavo, kad „noras vis ateidavo, pabūdavo, nieko nerasdavo namie ir išeidavo“. Pašnekovas sako, kad priežasčių nestudijuoti galima surasti visada, todėl šįkart nusprendė pasiryžti ir pabandyti vėl atsisėsti į universiteto suolą. Savo poelgiu vyras tikisi įkvėpti ir kitus: „Mokytis niekada nevėlu – ar tau trisdešimt, ar penkiasdešimt, ar šešiasdešimt penkeri“.

A. Tapinas sako, kad minties dviem metams pabėgti nuo šeimos dėl studijų net nesvarstė, todėl pasirinko labiausiai jam tinkantį variantą – nuotolines studijas su galimybe kartas nuo karto apsilankyti universitete Berlyne: „Net nesvarstyčiau variantų išvažiuoti dviem metams iš Lietuvos, kai čia vyksta tiek daug įdomių dalykų“.

Berlyno laisvasis universitetas, anot pašnekovo, gerbiamas, inovatyvus universitetas, gaunantis Vokietijos vyriausybės paramą.

„Be nuotolinių studijų, keturis kartus per magistro studijas reikia atvykti į Berlyną studijuoti gyvai. Tada vyksta įvairūs susitikimai su Vokietijos politikais, lobistais, įvairiomis interesų grupėmis. Man labai įdomi Vokietijos politinė sistema, Vokietijos, kaip Europos variklio, įtaką visam Europos gyvenimui“, – artėjančių studijų privalumus vardino A. Tapinas.

Studijos truks dvejus metus. Kaip A. Tapinui sakė universiteto atstovai, mokymosi procesas žada būti išties intensyvus ir sunkus. „Aš to ir norėjau, man ne popieriaus reikia. Iššūkis, aišku, įdomus, kaip čia viską reikės padaryti, bet motyvacija yra neprasta“, – nesibaimino jis. 

A. Tapinas jau turi apsvarstęs ir tolimesnį žingsnį – po šių studijų vyras svarsto galimybę apsiginti ir disertaciją: „Visada norėjosi padaryti tris žingsnius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)