– Aleksandrai, kaip prisijungsite prie Nacionalinio kraujo centro akcijos?
– Šiemet prisidėsime dainomis.

– O ar yra tekę aukoti kraujo neatlygintinai?
– Žinoma, jaunystėje, jau prieš daug metų. Pamenu, dar kažkokį taloną maistui už tai gavau.

– Ar dažnai prisidedate prie gerumo akcijų dainomis?
Taip, koncertuojame ir vaikams, ir neįgaliesiems. Vasarą važiuojame ir į neįgaliųjų vasaros stovyklą. Manau, tai normalu, nes ir mes patys kažkada galime atsidurti tokioje situacijoje, galbūt tada kažkas mums atsilygins gerumu.

– Šių metų akcija aplankys net 9 miestus, kuriame bus galima išvysti ir išgirsti Jus?
– Koncertuosime Vilniuje, birželio 12 dieną, ketvirtadienį.

– Kaip manote, ar pakanka informacijos apie neatlygintiną kraujo donorystę ir tokias akcijas?
– Mačiau plakatų, pastebėjau akcijos reklamą ir per televiziją. Manau, kad tie, kurie yra pasiryžę tapti donorais, tikrai žino, kur ieškoti ir randa informacijos apie tai. Tačiau būna įvairiausių situacijų, juk ne visi gali aukoti kraujo.

– Ar teko patirti, koks svarbus yra donoro kraujas?
– Man pačiam trūko kraujo, teko laukti donoro. Tai buvo labai seniai, prieš kelis dešimtmečius, tuo metu kraujas dar buvo duodamas už atlygį. Pamenu, kad to gero žmogaus – donoro – pavardė buvo Vilkas. Seselė man tai pasakė po visos procedūros. Ačiū jam už tai.

– Ką galėtumėte pasakyti tiems, kurie norėtų, bet abejoja arba bijo tapti kraujo donorais?
– Nėra ko bijoti. Jeigu nesergate ir gerai jaučiatės, ateikite ir padovanokite kraujo. Juk medikai žino, kiek kraujo galima paimti nepakenkiant žmogui. Kraujui atsinaujinti žmogaus organizme yra netgi naudinga. Tik, žinoma, donoras turi būti sveikas žmogus.

Koncertuos ir legendos, ir scenos naujokai

Birželio mėnesį visas pasaulis mini Pasaulinę kraujo donorų dieną. O šiandien, birželio 12-ąją, šią šventę minėsime Lietuvoje. Šia proga Vilniuje, pačioje miesto širdyje, Kudirkos aikštėje, vyks kasmetinis renginys. Nuo 12 valandos miestiečiai ir miesto svečiai galės neatlygintinai padovanoti kraujo ir įprasminti šių metų akcijos šūkį – „Neatlygintina kraujo donorystė – ne dėl garbės, bet garbinga.“

Prie akcijos prisijungs ir dainininkė Liepa Mondeikaitė, kuri taip pat paaukos savo kraujo. Mergina žadėjo paraginti gerą darbą padaryti ir savo draugus.

Tradiciškai neatlygintinos kraujo donorystės renginys bus gausus ir muzikine programa. Specialiai šia proga po ilgos pauzės savo koncetą surengs grupė „Rondo“, taip pat pasirodys „Hiperbolė Tribute“, Julija Jegorova, Deividas Bastys, „4Roses“, Soliaris, „Kitokios“, DJ Modessthe Sound ir Arūnas Sax. Pirmą kartą visuomenei bus pristatytas ir naujas duetas „Pinfarina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)