Penktadienio rytą Vilniaus apygardos teisme buvo pradėta nagrinėti žinomam vyrui iškelta byla.

Tačiau teisme E. Dragūnas nepasirodė – penktadienio rytą jis išvyko į užsienį. Kaip teigė jo advokatė, planuodamas kelionę jis visai pamiršo apie iš anksto suplanuotą bylos nagrinėjimą. Neatvyko ir atlikėjo kviesta liudininkė. Teisėjas atsakovui ketino skirti baudą- „selui“ teks įrodyti, kad jo kelionė buvo planuota iš anksto.

Penktadienį byloje parodymus davė ieškovas fotografas V. Alesius. Nuotrauką jis leido naudoti asmeniniam albumui, ne viešam naudojimui ar komerciniams tikslams. Tai, anot ieškovo advokatės, įrodo šalių susirašinėjimai.

Pagal susirašinėjimus, Eleonora ieškovui rašė, kad norėtų naudoti jo nuotraukas: „Bus Egio gimtadienis, noriu, kad ta dovana gerai atrodytų.“ Toks pokalbis yra įrodymas, kad nuotrauka buvo prašoma naudoti asmeniniams tikslams.

Už neleistiną nuotraukos naudojimą V. Alesius siekia prisiteisti 5 tūkst. Litų kompensaciją . Taip pat 5 tūkst. litų už autoriaus pavardės nenurodymą, nors buvo raginama tai padaryti, apmokėti 5 proc. palūkanas ir bylinėjimosi išlaidas.

Kaip teisme sakė fotografo advokatė, E. Dragūno skambutis „į kontorą su necenzūriniais žodžiais“ ieškovą ir paskatino kreiptis į teismą, nes paaiškėjo, kad su atlikėju gražiuoju susitarti neįmanoma.

E. Dragūno advokatė kategoriškai nesutinka dėl pateiktų kaltinimų. Anot atlikėjo atstovės, fotografas buvo davęs leidimą neatlygintinai naudoti minėtas nuotraukas. Ir norima prisiteisti suma yra neadekvačiai didelė, nes, pavyzdžiui, visa fotosesija kainuoja iki 2 tūkst. litų. Be to, po fotografo reikalavimo nuotrauka reklamose buvo pakeista.

Praėjusį kartą parengiamajame bylos posėdyje V. Alesiaus advokatė teismui sakė, jog šalys siekė susitarti geranoriškai. Tačiau E. Dragūnas persigalvojo: „Mes mastėm apie taikos sutartį, bet teisybė yra už mano nugaros. Neatiduosim savo uždirbtų pinigų.“

Atlikėjo advokatė teismui pabrėžė, jog ieškovas aiškiai buvo išreiškęs sutikimą naudoti fotografiją. Tai patvirtins ir E. Dragūno kviečiama liudytoja, jo širdies draugė Eleonora Sebrova. Teismas taip pat nurodė kitame posėdyje dalyvauti ir pačiam ieškovui V. Alesiui.

“Istorija prasidėjo 2010 metais, kai organizavome renginį Vilniaus Teatro arenoje. Koncerto žiniasklaidai neleidome fotografuoti, tačiau norėjome įamžinti reginį patys. Eleonora surado jauną fotografą. Nuotraukos nelabai išėjo, nes buvo netinkamas apšvietimas. Jos buvo keistos, meniškos, bet man patiko. Renginys „Sel Grand Show“ vyko du kartus. Reklaminei kampanijai Klaipėdoje aptikau tris Vilniuje ieškovo darytas nuotraukas. Paprašiau Eleonoros, kad susisiektų su fotografu ir paprašytų jo leisti naudoti nuotraukas. Turime visus jo ir Eleonoros susirašinėjimus. Fotografas sakė leidžiantis jomis naudotis. Už tai prašė pakvietimų į mūsų renginį – mes jam už draugiškumą atsidėkojom draugiškumu, - teismui pasakojo iš Amerikos neseniai grįžęs E. Dragūnas. - Mane vagyste kaltina pirmą kartą gyvenime. Juo labiau, kad aš uždirbu, turiu pinigų ir stengiuosi išlaikyti draugiškus santykius ir kontaktus.“

Anot atlikėjo, V. Alesius su juo pirmą kartą susisiekė 2013 metais klausdamas, kodėl reklamoje prie nuotraukos nėra jo vardo.

„Aš jam paaiškinau, kad pavardė prie reklamų nėra rašoma. Tačiau iš pokalbio supratau, kad pavardė nėra pagrindinis jo siekis. Jis už tą nuotrauką užsiprašė neadekvačios sumos. Geriausias fotografas su fotosesija kainuoja 2 tūkst. litų. O manęs paprašę 8 tūkst. litų. Aš buvau pasiruošęs mokėti pinigus, bet ne tokią neadekvačią sumą. Pasakiau, kad pakeisime jo nuotrauką reklamose, ką ir padarėme. Didžiausia mūsų klaida, kad mes pasitikėjome žmogumi ir bendravome draugiškai“, - sakė E. Dragūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)