Kada ir kaip pasukote į pobūvių organizavimo verslą?

Tikslų laiką nurodyti būtų sunku. Su vyru Dariumi prieš 15 metų kartu įkūrėme restoraną Karmėlavoje „Briedžių medžioklė“, po kelerių metų atidarėme naktinį klubą Kauno senamiestyje. Juose pirmiausia ir pradėjome rengti šventes, renginius, teminius vakarėlius. Žinoma, pačios pirmos šventės buvo skirtos mums patiems, mūsų artimiesiems ir draugams… Labai stengėmės, kad išskirtinė būtų ne tik programa, bet ir šventės dekoracijos, valgiai, renginių temos. Taip atsirado nuolatinių klientų, kurie patikėdavo mums savo šventes, ir po truputį tapome ne tik restorano ir klubo savininkai, bet ir švenčių organizatoriai.

Kuo rengimasis vestuvėms Jums skiriasi nuo pasiruošimo kitoms šventėms?

Kiekvienai šventei iš tiesų ruošiuosi vienodai atsakingai! Tačiau nuotakos yra daug jautresnės viskam, kas susiję su jų švente. Nors jos ir žino mano darbo stilių, vis tiek pageidauja tik joms skirtos, nepakartojamos šventės – ir tai visai natūralu! Juk kurdami šeimą žmonės tikisi susieti savo likimus visam gyvenimui, todėl tai, kas vyksta vestuvių dieną, turi būti ypatinga ir įsimintina! Be to, būsimų jaunųjų nuotaika ir troškimai keičiasi gana dažnai, todėl vestuvės – ir dėl joms planuoti skirto laiko, ir dėl dėmesio visoms detalėms – tikrai skiriasi nuo kitų švenčių.

Kuo Jūsų darbas skiriasi nuo vestuvių planuotojų?

Vestuvių rengėjai, organizatoriai, planuotojai – tai tėra skirtingi pavadinimai, nes iš tiesų visų jų atliekami darbai yra tokie patys arba panašūs. Mano specializacija – šventės dekoravimas, be kurio neapsieina nė viena šventė. Planuoju ir dekoruoju pati, turiu savitą stilių – manau, tuo ir skiriuosi nuo kitų... Nors, tiesą sakant, visiškai neturiu laiko domėtis kitų planuotojų darbais, tad parodose net nustembu, kai pamatau, kiek daug jų yra! Daugelis dekoratorių gali būti vestuvių planuotojai, tačiau ne visi planuotojai – dekoratoriais. Juk pirmasis įspūdis, kurį svečiai susidaro pamatę šventės vietą, yra labai svarbus, ir aš stengiuosi visada viršyti žmonių lūkesčius!

Kaip kito vestuvių puotų mados, tendencijos, porų pageidavimai?

Vestuvių rengimu užsiimu dar tik antri metai, o vestuvių mados taip greit nesikeičia... Kadangi pati mėgstu šiuolaikiškas šventes, džiaugiuosi iš beveik visų savo porų išgirdusi tą patį prašymą: „Nenorime tradicinių lietuviškų vestuvių!“ Per šiuos metus turėjau tik vienerias vestuves su visais tradiciniais papročiais – stalo užsėdimu, piršlio korimu ir kt. Tuomet labai džiaugiausi, kad jaunieji visą šventės planavimą patikėjo svočiutei, nes pati nebūčiau susitvarkiusi su šia užduotimi (šypsosi). Man tereikėjo pasirūpinti šventės apipavidalinimu bei dekoru. Vis dėlto kai kuriuos lietuviškus papročius būtinai įtraukiu į vestuvių su užsieniečiais scenarijų – jiems jie tampa tikrai smagiais išbandymais.

Kaip paprastai vyksta idėjų derinimas su poromis? Kiek į planavimą įsitraukia jaunikiai?

Pirmiausia išsiaiškiname, ko būsimieji jaunavedžiai tikisi, ką jie mėgsta. Nors ir pastebiu, kad vis dažniau nuotakos į pokalbį ateina lydimos savo būsimųjų vyrų, tai – vis dar labiau išimtis nei taisyklė… Matyt, vyrams labiau patinka, kai jų moterys laimingos ir kai nereikia ginčytis dėl smulkmenų, todėl jie paprastai sutinka su visais savo mylimųjų sprendimais. O nuotakos visada žino, ko nori (šypsosi)! Kitas klausimas – ar visi norai tarpusavyje dera… Tačiau bendraujant visuomet pavyksta rasti idealiausią variantą. Labai įdomu tai, kad susitikimų su poromis vyksta vis mažiau – dauguma besituokiančiųjų gyvena užsienyje ir visas šventės planavimas vyksta internetu. Pagrindinis visų porų noras išlieka tas pats – visos nori ypatingos, gražios ir linksmos šventės!

Kur semiatės idėjų, įkvėpimo?

Sudėtingas klausimas... Idėjos yra tarsi mano dalis. Jos tiesiog tūno kažkur viduje ir apie save praneša tik tada, kai to labiausiai reikia. Žinoma, būtina domėtis naujausia literatūra, naršyti internete, lankytis parodose. Tačiau kartais užtenka pamatyti ir kokį nors neįprastą indą, gražų medį ar kitą įdomią smulkmeną, ir idėjų gija išsivynioja pati.

Nuo kokių dalykų paprastai stengiatės atkalbėti poras?

Nuo per didelio išlaidavimo nesvarbioms smulkmenoms, tarkime, nuo bažnyčių papuošimo: pirma, jos jau ir taip yra gražios, antra – gražiausia šventės metu turi būti įeinanti nuotaka, o trečia – artimuosius labiausiai jaudina jaunųjų ištarti priesaikos žodžiai, o ne išpuoštas altorius! Taip pat stengiuosi atkalbėti ir nuo ankstyvo civilinės bei bažnytinės santuokos ceremonijos laiko bei tradiciniais lietuviškais patiekalais nukrautų vaišių stalų.

Kuris vestuvių puotos elementas Jums asmeniškai yra mėgstamiausias?

Ta akimirka, kai jaunieji taria priesaikos žodžius – iki šiol susigraudinu kiekvieną kartą juos girdėdama... Žinoma, labai malonus ir tas momentas, kai jaunieji įžengia į šventės vietą, o jų akyse spindi nuostaba. Dar galėčiau išskirti ir mano vizitine kortele jau tapusį garuojančio šampano ar putojančio vyno įnešimą, visuomet mėgstu, kai pjaunamas vestuvinis tortas, nors pati saldumynų ir nemėgstu. O dar pirmasis jaunųjų šokis...

Kokia vestuvių puota Jums buvo įsimintiniausia?

Kiekvienos vestuvės yra nepaprastos. Gal kam nors tai atrodys neįtikėtina, tačiau visas jas prisimenu iki menkiausios smulkmenos – nuo servetėlių spalvos iki nuotakos suknelės. Visada prisiminsiu ir savo vestuves, įvykusias prieš 12 metų. Žinoma, jas planavau pati: į Kauno rotušę atvykome su dviem arklių tempiamais vežimais, o aš buvau pasipuošusi linine suknele, nešina rugių puokšte, skambėjo armonikos melodijos... Tai buvo tikrų tikriausios kaimiškos vestuvės! Be abejo, vienos įsimintiniausių švenčių, žinoma, buvo Džordanos ir Elegijaus vestuvės: jos buvo ypatingos tiek ir dėl parinktos datos – 2012 12 12, tiek ir dėl juodos bei baltos spalvų derinio, dvylikos juodų automobilių, dvylikos mažų berniukų juodvarniukų, lydinčių jaunuosius įregistruoti santuoką... Įsiminė ir nuolatinė visos šventės metu tvyrojusi baimė, kad per nenusakomą žurnalistų bei fotografų kiekį jaunieji nepamatys jiems suplanuotų staigmenų, neišgirs svarbių žodžių, nepasidžiaugs svarbiausiomis akimirkomis. Tačiau nuogąstavimai buvo nepagrįsti!