Koncertas, kurio metu R. Kirilkinas buvo apmėtytas kiaušiniais:

Į teismo posėdį nei atlikėjas, nei jo vadybininkė Veronika Badaraitė neatvyko. Šaukimai jiems įteikti nebuvo - liudininkė byloje V. Badaraitė buvo informuota telefonu, o teismo sekretorei su pačiu atlikėju R. Kirilkinu susisiekti nepavyko. V. Badaraitė buvo pranešusi, kad posėdžio nepraleis.

Dėl šios aplinkybės kaltinamojo advokatas Saulius Juzukonis paprašė atidėti bylos nagrinėjimą. Tam pritarė ir bylą nagrinėjantis prokuroras. Į teismą neatvyko ir du liudytojai. Šaukimai jiems bus siunčiami dar kartą. Išklausiusi posėdžio dalyvių argumentus, teisėja paskelbė, kad posėdis atidedamas iki rudens. „Vasara – atostogų metas, todėl nagrinėjamas atidedamas vėlesniam metui“, - kalbėjo teisėja Nijolė Zaleckienė. Teismas spręs, kaip susisiekti su nukentėjusiuoju.

„Kol kas negaliu nieko pakomentuoti, nenoriu pakenkti bylos eigai“, - į žurnalistų klausimą, kaip vertina jam pateiktus kaltinimus dėl diskriminacijos prieš homoseksualios orientacijos atlikėją, atsakė L. Baltrūnas. Kaltės dėl įvykusio incidento baikeris sako nejaučiantis, o kaltinimai jam pasirodė „šiek tiek juokingi“.

„Žinoma, aš visada juos nešiojuosi kelnėse, negaliu nuo savęs atskirti“, - juokavo kaltinamasis, paklaustas, ar į koncertą kiaušinius nešėsi tyčia.

Naujienų portalui DELFI pabandžius susisiekti su atlikėju, jis telefonu neatsiliepė. Jo vadybininkės Veronikos Badaraitės telefonas išjungtas.

Atlikėją kiaušiniais apmėtęs koncerto žiūrovas Laurynas Baltrūnas kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu ir neapykantos skatinimu dėl seksualinės orientacijos. Už tai L. Baltrūnui gresia darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Dainininkui po šio incidento buvo sumušta lūpa, smakras ir kairioji ausis, todėl buvo iškviesta greitoji pagalba, o užpultasis išvežtas į ligoninę. Sutvarsčius žaizdas, nukentėjusysis paleistas gydytis ambulatoriškai.

Teismo posėdžio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1484)