Naujienų portalui DELFI M. Dirsytė teigė, jos jos kūryba yra savęs išbandymai, kuriais ji siekia paveikti kitus žmones. „Ta dėžė ant galvos simbolizuoja dėžę, kurią nešiojasi kiekvienas žmogus“, - DELFI kalbėjo jaunoji menininkė.

Performansui M. Dirsytė pasipuošė vestuvine suknele, kurią jai išrinko dizainerio Aleksandro Pogrebnojaus žmona, modelis Monika Račiūnaitė-Pogrebnojė. Menininkė teigė, kad į Moniką kreipėsi todėl, jog ji jau yra ištekėjusi ir uždaryta į tam tikrą kalėjimą: „Darbo idėja yra mano, o Monika atstovauja daugumai moterų. Mes dvi jaunos moterys, dvi merginos su vienodais vardais. Ir kiek mes esame skirtingos, tiek esame panašios.

Mus panašiai sąlygoja socialinės aplinkybės, neišsakyti dalykai, nerimas, sapnai... Noras būti atvirom ir atskleisti savo tikrąjį identitetą ir būti tokiomis, kokios mes jaučiamės esančios, o ne tokiomis, kokias mus nori matyti visuomenė. Mūsų gyvenimo istorijos yra labai panašios.“

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)