Taip mano Vilniaus miesto apylinkės teismas, antradienį nepatenkinęs atlikėjos prašymo anksčiau laiko grąžinti vairuotojo pažymėjimą, kurį ji prarado dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio.

V. Pilibaitytės prašymą išnagrinėjusi teisėja Rasa Paužaitė nutartyje pabrėžė, kad Mia už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus administracine tvarka bausta daug kartų.

„Tai apibūdina jos asmenybę kaip linkusią ignoruoti visuomenėje priimtas elgesio taisykles ir leidžia daryti išvadą, kad anksčiau taikytos administracinės nuobaudos V. Pilibaitytei nepadarė teigiamos įtakos“, – pasak teismo, V. Pilibaitytė buvo nubausta dėl grubaus pažeidimo, vairuojant transporto priemonę, esant apsvaigus nuo alkoholio, ir taip keliant ypatingą pavojų žmonių saugumui.

Kad V. Pilibaitytei anksčiau laiko būtų grąžintas vairuotojo pažymėjimas, prieštaravo ir Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnai.

Iš V. Pilibaitytės vairuotojo pažymėjimą teisms atėmė praėjusių metų birželį – už KET pažeidimą jai buvo skirta 1 300 Lt bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu metams ir trims mėnesiams.

Pagal įstatymą vairuotojo pažymėjimo netekęs asmuo praėjus pusei nuobaudos laiko gali kreiptis į teismą ir prašyti, kad būtų sutrumpintas specialiosios teisės vairuoti transporto priemonę atėmimo terminas. Šia teise pasinaudojusi dainininkė teismui nurodė, kad per metus ji nepadarė jokio teisės pažeidimo, nevairavo transporto priemonių, sumokėjo jai paskirtą baudą.

Be to, Mia teigė, kad baigė papildomus motorinių transporto priemonių vairuotojų mokymus, buvo atestuota pagal 4 val. privalomojo mokymo apie alkoholio ir narkotikų žalą sveikatai mokymo programą.

Atlikėja teismui taip pat nurodė, kad vairuotojo pažymėjimas jai būtinas dėl visuomeninės ir su jos šeimos gerove susijusios veiklos, taip pat dėl asmeninio gyvenimo.

Mia teigė, kad yra dainininkė, laidų ir renginių vedėja, bei aktorė, todėl nuolat dalyvauja įvairiuose asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ organizuojamuose ir vykdomuose renginiuose.

„Vykstant į įvairiuose Lietuvos vietovėse vykstančius renginius, į jų vietą turiu atsivežti ir naudojamus muzikos instrumentus, kostiumus, kitą inventorių, kuriuos pristatyti galima tik vykstant automobiliu“, – Mia teigė, kad neturėdama teisės vairuoti transporto priemonę ji neturi galimybės dalyvauti visuose renginiuose, dėl ko sumažėja ir jos iš šios veiklos gaunamos pajamos, kurios yra pagrindinis ir vienintelis pragyvenimo šaltinis.

Teismas nesutiko su dainininkės tokiais teiginiais ir pažymėjo, kad vien tai, jog V.Pilibaitytė įvykdė formalius įstatymo reikalavimus ir nepadarė naujų teisės pažeidimų, o transporto priemonė jai reikalinga darbinėje veikloje – nėra pagrindas jos prašymo tenkinti.

„Negalima neabejotinai pripažinti, kad yra pasiekti V. Pilibaitytei paskirtos administracinės nuobaudos tikslai“, – nutartyje, kurią atlikėja dar galės skųsti apeliacine tvarka, nurodė teisėja R. Paužaitė.

V. Pilibaitytei administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas po įvykių naktį iš praėjusių metų balandžio 9-osios į 10-ąją, kai apie 2.30 val., Vilniuje, M. K. Čiurlionio g., jos vairuojamą apynaujį automobilį BMW sustabdė sostinės policijos pareigūnai.

Dainininkė buvo neblaivi – jai nustatytas 1,03 promilės girtumas. Be to, mergina nepateikė vairuotojo pažymėjimo (policijos duomenimis, ji turi teisę vairuoti, tik nepasikeitusi vairuotojo pažymėjimo, kurio galiojimo terminas jau pasibaigęs).

Mia savo kaltę pripažino ir sakė pareigūnams, kad gailisi, o įvykį vadino nesusipratimu.

„Tai nesusipratimas su pačia savimi. Su drauge vakarienės metu išgėrėme dvi taures vyno ir tikrai nesijaučiau negalinti vairuoti, – tada DELFI tikino V. Pilibaitytė. – Kadangi buvo išdaužtas mano veidrodėlis, policija mane sustabdė dėl jo. Ir po to nusprendė nustatyti mano blaivumą. Aš buvau visiškai tikra, kad visai nepripūsiu. Taip kvailai man dar gyvenime nėra buvę. Jaučiuosi labai nesmagiai ir dėl to labai gailiuosi.“

Tuo metu pareigūnai teigia, jog BMW sustabdė todėl, kad automobilis be jokios priežasties vingiavo gatve. Pareigūnai taip pat nurodė, kad pradėję bendrauti su vairuotoja pajuto alkoholio kvapą, todėl ją nušalino nuo vairavimo.

Žinoma atlikėja pagrindiniam naujienų portalui DELFI portalui prisipažino labai išsigandusi ir pasimetusi.

„Jei būčiau žinojusi, kad aš galiu pripūsti, nebūčiau važiavusi. Aš gyvenime nesėdu prie vairo, jei abejoju savimi, galiu vairuoti ar ne, – prisiekinėjo Mia. – Labai pergyvenu dėl to, kaip viskas įvyko.“

Kai atlikėjos byla buvo nagrinėjama teisme, ji posėdyje taip ir nepasirodė – dėl to net tris kartus buvo atidėti posėdžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (344)