Kaip tau pavyksta viską suspėti? Koks tavo receptas?

Esu pastebėjusi tokį dalyką – kuo daugiau turi veiklos gyvenime, tuo geriau pavyksta viską susiplanuoti ir suspėti padaryti. Ir atvirkščiai: kuo mažiau turiu darbų, tuo labiau aptingstu. Kartais atrodo, kad kai turi tik du darbus nuveikti per dieną, tada niekaip nespėji, o kai jų būna dešimt, tai ne tik juos padarai, bet dar ir laisvo laiko lieka. Šiuo metu mano darbo grafikas pilnai užimtas – koncertai, interviu, fotosesijos, projektai, kasdienės treniruotės su Natalija (Natalija Bunke – aut. pastaba), „Rexona“ aktyvaus gyvenimo būdo eksperimentas „PATIRK: DAUGIAU“, kuriame esu pagrindinė ambasadorė Lietuvoje, bei daugelis kitų veiklų. Tad mano laiko planavimo receptas – kuo daugiau visko daryti.   

Vienas dažniausių pasiteisinimų, kodėl žmonės neužsiima aktyvia veikla – laiko trūkumas. Ką jiems galėtum patarti?   

Tai yra ne laiko trūkumas, o paprasčiausias tingėjimas. Sprendžiu pagal save – anksčiau, kai tingėdavau nueiti į sportą, aiškindavau, kad neturiu laiko. Dabar veiklos gyvenime tikrai nesumažėjo, bet sportui porą valandų visada sugebu atrasti. Kai yra noro, viską galima suspėti ir padaryti. Pasiteisinimas „neturiu laiko“ yra tik bandymas apgauti save. 

Papasakok, kaip atrodo tavo įprasta diena?  

Visada keliuosi apie 6:30 val. ir visą dieną prabėgioju į fotosesijas, repeticijas arba į susitikimus ir interviu. Link vakaro visada stengiuosi skirti laiko sportui. Na, o grįžus namo dar reikia apsitvarkyti, susidėlioti kitos dienos planą ir pan. Miegoti dažniausiai einu apie 12-1 val. nakties. Namuose dienos metu beveik nebūnu, nes darbotvarkė visiškai užpildyta, o atsiradusią laisvą valandėlę stengiuosi skirti susitikimams su draugais. 

Gyveni itin aktyviai, kaip tau pavyksta visada atrodyti nepriekaištingai. Gal turi kažkokių grožio ritualų?

Stengiuosi save prižiūrėti, naudoti geras priemones kūnui ir veidui, tačiau didesniems grožio ritualams, kaip masažai, nelabai turiu laiko. Namuose bent du tris kartus per savaitę darausi kūno šveitimą (pilingą) su kavos tirščiais. O visos kitos grožio ir higienos procedūros turbūt nesiskiria nuo daugumos merginų ir moterų – plaukų, nagų priežiūra ir pan. 

Ar dėl sveikos gyvensenos atsisakei kokio nors žalingo įpročio? 

Jeigu tai galima vadinti žalingu įpročiu, tai man pavyko atsisakyti greito maisto. Buvau mėgėja pavalgyti greito maisto restoranuose. Dar ir dabar kartais kyla noras, tačiau stengiuosi jį suvaldyti. Ir tai, pasirodo, nėra kančia, tai - džiaugsmas, nes aš suvokiu, jog esu pajėgi ugdyti valią. 

Ar laikaisi kokių nors kitų specialių mitybos taisyklių?  

Paskutiniu metu, kai pradėjau aktyviai sportuoti, ėmiau labiau žiūrėti, ką valgau. Atsisakiau visų miltinių produktų, bandelių, makaronų, bulvių, taip pat šokoladų, saldainių. Geriu daug vandens, stengiuosi atsisakyti kavos, o gazuotų gėrimų visai nebegeriu. Mano diena prasideda nuo dviejų stiklinių vandens. Tuomet pusryčiams verduosi košę arba kepuosi kiaušinienę su įvairiausiomis daržovėmis. Per pietus dažniausiai renkuosi salotas su paukštiena. Na, o vakare renkuosi vaisius, salotas, riešutus. Stengiuosi neužkandžiauti ir valgyti tris kartus per dieną. 

Bet turbūt vis tiek turi kokią nors „maisto nuodėmę“?

O taip! Didžiausia mano „nuodėmė“ – cepelinai. Man tai yra skaniausias visų laikų patiekalas. Kai grįžtu namo pas tėvus, mama tradiciškai sekmadienį verda cepelinus. Kad ir kokios dietos besilaikyčiau, cepelinams pasakyti „ne“ tiesiog negaliu. Prieš šitą patiekalą aš esu visiškai bejėgė ir bent vieną ar du tikrai suvalgysiu. Seniau suvalgydavau tris ar keturis, tačiau dabar, nors ir skaudančia širdimi, stengiuosi jų suvalgyti mažiau. 

Tai kaipgi tau pavyksta išsaugoti tokią puikią figūrą?   

Na, savo figūros kaip labai puikios nevertinčiau. Tiesiog supratau, jog, norint turėti gražias kūno linijas, paprasčiausiai reikia daug sportuoti, judėti ir sveikai maitintis. Nereikia nei plastinių operacijų, nei kažkokių vaistų ar papildų. Teisinga mityba ir sportas – paprasti ir kiekvienam žmogui prieinami dalykai bei geros figūros pagrindai. 

Pasidalink kokiu nors savo firminiu sveiko užkandžio receptu. 

Kažkokių „firminių“ receptų neturiu, gaminuosi labai paprastai. Savo salotas pavadinčiau „dedu, ką noriu“. Kartais dedu špinatus, kartais rukolą, taip pat dažni ingredientai – tunas, kiaušiniai, pomidorai, alyvuogės ir salotos. Dar galima darytis salotas su tarkuotomis morkomis, sezamu, kepta antiena, mėlynaisiais svogūnais. O pagardinu balzamiko actu, alyvuogių aliejumi arba išspaustos citrinos sultimis. Iš daugumos lietuviškų paprastų produktų galima pasigaminti daug skanių ir sveikų derinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)