Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį pradėjo nagrinėti abiturientei iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – sostinės Kelių policijos valdybos pareigūnai G. Leganovič kaltina pažeidus Kelių eismo taisykles (KET), kai ši dar kovo 11-ąją, apie vidurdienį, Vilniuje, Kęstučio ir Latvių gatvių sankryžoje, pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužalojo nepilnametį J. Anusauskienės sūnų.

Pažeidimo protokole nurodyta, kad partrenkusi nepilnametį G. Leganovič nukentėjusiajam berniukui sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Surasti vairuotoją, sužalojusią J. Anusauskienės vaiką, pavyko ne iš karto – praėjus parai po įvykio nukentėjusiojo motina savo paskyroje „Facebook“ paskelbė pagalbos prašymą. Moteris prašė atsiliepti visus, mačiusius eismo įvykį.

Administracinio teisės pažeidimo bylą atvertęs teisėjas Dariušas Lučinskis nusprendė ją nagrinėti neviešuose posėdžiuose – taip siekiama apsaugoti nukentėjusiojo nepilnamečio interesus, be to, byloje bus kalbama apie vaiko sveikatos būklę.

Tokiai teismo pozicijai pritarė ir atsakomybėn patraukta mergina bei jos advokatas, ir nukentėjusiajam atstovaujanti jo motina J. Anusauskienė bei teisininkas.

Neviešame posėdyje apklausta G. Leganovič neneigė, kad tą kovo 11-ąją važiavo automobiliu ir partrenkė vaiką, tačiau teisinosi, jog taip pasielgė netyčia. Jauna mergina teigė, kad buvo išlipusi iš automobilio ir partrenkto vaiko klausė, kaip jis jaučiasi, bet kadangi šis neturėjo jokių pretenzijų, išvažiavo.

„Ji neturėjo tikslo pasišalinti iš eismo įvykio“, – tikino abiturientei atstovaujantis advokatas. Atsakomybėn patraukta G. Leganovič savo pozicijos DELFI nepanoro išsakyti.

Tuo metu J. Anusauskienė mano, kad vairuotoja pasielgė neatsakingai, palikdama sužalotą nepilnametį.

„Taip, kaip ganėtinai atsakingai elgiausi viešindama šį įvykį, aš neturiu teisės vertinti pačio įvykio – kreipiausi į žiniasklaidą, prašiau padėti surasti liudytojus, mes juos, kaip ir galimą kaltininkę, radome, viskas tvarkoje, o toliau jau ne mano kompetencija vertinti, – po posėdžio DELFI sakė J. Anusauskienė. – Kaip mama, be abejo, pergyvenu dėl savo vaiko, juo rūpinuosi, bet nesu nei teisininkė, nei policininkė, kad vertinčiau patį įvykį iš teisinės pusės. Todėl norėčiau susilaikyti, juoba kad dar vyksta tyrimas“.

Už pažeidimus, kurie nurodyti administracinio teisės pažeidimo protokole, vairuotojai gresia bauda iki 4 tūkst. Lt su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki 5 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (519)