Nemaloni patirtis

Kovo pabaigoje naktiniame klube „Sweet club“ turėjęs koncertuoti Ruslanas Kirilkinas teigia, kad jam labiausiai skaudu ne dėl prarasto honoraro, o dėl to, kad jį apgavo toje pačioje scenoje besisukiojantis Virgilijus Valuntonis, kurį laikė savo bičiuliu. Tačiau žinomam panevėžiečiui šis konfliktas tik kelia šypseną.

Dainininkas Ruslanas Kirilkinas „Sekundei“ pasakojo, kad šis nemalonus įvykis jam tapo gyvenimo pamoka, jog negalima pasitikėti net savo artimais bičiuliais. Jis nori kitus kolegas įspėti būti atsargesnius.

„Tai buvo gera pamoka man – nepasitikėti žmonėmis, net jeigu jie ir mano kolegos. Net nesitikėjau, kad galiu būti apgautas žmogaus, su kuriuo tenka dirbti toje pačioje scenoje. Niekada nemėgstu apie kolegas kalbėti blogai ar to, ko nežinau, bet buvau apgautas“, – visai neseniai nutikusią gana nemalonią situaciją prisiminė atlikėjas.

Jo teigimu, prieš kurį laiką vadybininkė susitarė su naktinio klubo „Sweet club“ vadovu V. Valuntoniu dėl koncerto, išsiuntė visą reikalingą medžiagą ir nuotraukas koncerto reklaminei akcijai. Kelias dienas prieš koncertą jis pats bandė skambinti V. Valuntoniui ir patikslinti renginio detales, tačiau telefono niekas nekėlė, vėliau jis buvo visai išjungtas. Renginio dieną organizatoriai telefonu taip pat buvo nepasiekiami.

„Kai ir koncerto dieną niekas nekėlė telefono, supratau, kad jis neįvyks. Pradėjus domėtis, paaiškėjo, kad nei spaudoje, nei socialiniuose tinkluose nebuvo jokios reklamos ar nuorodos apie turėjusį įvykti mano koncertą“, – nusivylimo neslėpė R. Kirilkinas.

Prarado bičiulį

Pasak atlikėjo, iš dalies jis ir pats kaltas, kad nepasirašė iš anksto sutarties ir nepaėmė avanso, tačiau jam net nekilo minčių, kad gali būti apgautas žmogaus, kurį puikiai pažinojo.
„Nuo šiol teks elgtis daug apdairiau ir prieš sutinkant koncertuoti pasirašyti sutartį net ir su tais žmonėmis, su kuriais iki šiol nekilo problemų“, – svarstė R. Kirilkinas.

Toks atvejis, kai dėl visiškai neaiškių priežasčių būtų atšauktas koncertas, – pirmasis per jo muzikinę karjerą. Dainininką nustebino ir paties V. Valuntonio elgesys. Iš pradžių esą vengęs bendrauti telefonu, vėliau jo vadybininkei bandė teisintis, kad buvo įpainiotas į kažkokias intrigas, neva R. Kirilkinas tą patį vakarą turėjo pasirodyti ir kitame renginyje Panevėžyje.

Vilniuje gali tą pačią dieną pasirodyti skirtingose vietose, bet Panevėžys per mažas. Galų gale ta yla iš maišo vis tiek būtų išlindusi, todėl toks pasiteisinimas – visiškai netinkamas. Bet kuriuo atveju organizatoriai, atšaukdami koncertą, turi turėti svarų pasiteisinimą. Pagaliau yra ir žmogiškasis faktorius, juk mes galime kalbėtis, diskutuoti ir atrasti kompromisą. Man labai gaila dėl šios situacijos ir kartu gėda dėl V. Valuntonio prieš visus muzikantus“, – kalbėjo R. Kirilkinas.

Jo teigimu, jeigu V. Valuntonis būtų iš anksto pranešęs apie atšaukiamą koncertą, jis tą vakarą galbūt būtų koncertavęs kitoje Lietuvos vietoje. Tačiau ne pinigai svarbiausia. Skaudžiausia, kad jį apgavo žmogus, kurį laikė savo bičiuliu.

„Už pinigus nenusipirksi draugystės, gerų santykių ar reputacijos. Apmaudu, kad mane apgavo žmogus, kuris dirba toje pačioje scenoje kaip ir aš. Gaila, bet jis nebebus tarp mano draugų ir gerų pažįstamų. Ir jeigu išgirsiu, kad kažkas iš mano kolegų į jo klubą važiuoja koncertuoti, tą istoriją būtinai papasakosiu, kad juos apsaugočiau nuo tokios situacijos. Teko girdėti, kad jis yra nuvylęs ne vieną žmogų“, – „Sekundei“ teigė R. Kirilkinas.

Pasirodė per brangu

Koncerto sužlugdymu kaltinamas naktinio klubo vadovas ir dainininkas V. Valuntonis, išgirdęs, apie ką norėsime su juo kalbėtis, prapliupo juoktis. Pasak jo, kad koncertas atšaukiamas, R. Kirilkinas buvo informuotas iš anksto, taip ir nepavykus susitarti dėl honoraro. Tad jam nesuprantama, kodėl visa tai virto kone ažiotažu.

„Gaila, kad žmonės meluoja, bet toks jų pasirinkimas. R. Kirilkinas buvo informuotas, kad koncertas neįvyks, nes nesutarėme dėl kainos. Mat mūsų renginių organizatoriui pasakė, kad gali atvažiuoti koncertuoti už 800 litų, o vėliau kaina jau pasikeitė ir tapo su nuolaida 1600 Lt. Tai mane norėjo nuskriausti“, – kalbėjo panevėžietis.

V. Valuntonio teigimu, kaltinti jį koncerto sužlugdymu mažų mažiausiai negražu. Pirmiausia paties R. Kirilkino vadybininkai turi susitarti, koks atlikėjo honoraras. Mat susidarė įspūdis, kad jo honoraras priklauso tik nuo to, ar organizatoriai su atlikėju yra draugai, ar ne.

„Aš pats esu dainininkas ir mano honoraras visada būna konkretus. Man intrigų nereikia, jeigu jie patys nesusitaria dėl kainų, aš tikrai nekaltas. Kažkoks absurdas“, – sakė V. Valuntonis.

Kaltinimai, kad jis jau kelias dienas prieš koncertą nekėlė ragelio – taip pat laužti iš piršto. V. Valuntonio teigimu, pats R. Kirilkinas nesiteikė atsiliepti telefonu, tad apie atšauktą koncertą jis pranešęs trumpąja žinute.

„Pats ponas R. Kirilkinas nekelia ragelio, gal jo telefonas be skambučio ar tiek daug gerbėjų turi, kad nesiteikia pakelti telefono. Keista, kai žmonės ieško vakarykštės dienos, kai patys netinkamai reaguoja į situaciją“, – kalbėjo panevėžietis.

Nors naktinis klubas „Sweet club“ praėjusį savaitgalį paskutinį kartą šį sezoną pakvietė savo lankytojus pasilinksminti, V. Valuntonis teigė, kad bankrotas klubui tikrai negresia ir tai, kad buvo atšauktas R. Kirilkino koncertas, su uždarymu niekaip nesusiję. Tiesiog nuo gegužės iki rudens žmonių srautas gerokai sumažėja ir dirbti darosi nuostolinga.

„Bankroto tikrai neskelbsime, jeigu norite to paklausti. Kaip ir pernai, užsidarome prieš vasarą. Gal rekonstrukcijai, o gal, jeigu sulauksime geresnių pasiūlymų, pakeisime ir vietą, kad klientams nesunku būtų mus pasiekti ir pėsčiomis. Nežinia, kaip dar bus, kai centre atsidarė naujų naktinių klubų“, – kiek mįslingai apie ateities perspektyvas kalbėjo V. Valuntonis.