Popietėje dalyvavo Eglė Skrolytė su seserimi Neringa, Jurga Klimaitė-Riebling, Linas Zareckas-Choras, Dalia Morozovaitė, Vaiva Mainelytė, Daiva Tamošiūnaitė, aktoriai bei atlikėjai su savo atžalomis.

Neseniai mokslus baigusi Neringa Skrolytė atskleidė, kad didžiausias artėjančių Velykų džiaugsmas - laimė grįžti į gimtuosius namus Jonavoje.

Susirinkusiems svečiams, kurie jau suka galvas dėl artėjančio šventinio stalo, L. Sungailienė negailėjo patarimų. Anot jos, būtina balta staltiesė – šventiškumo simbolis. Ant to balto stalo turi puikuotis „kiaušinykas“ – kiaušinių eglutė, o jame – dvylika kiaušinių.

„Ant stalo dar gali puikuotis tešlinis ar sviestinis avinėlis. Bet jam pagaminti reikia įgudusių rankų. Sviestas – taurumo ir skaistumo ženklas. Varškės sūris irgi gali būti ant šventinio stalo. Pieno produktai – užtikrinimas, kad karvės bus pieningos. Taip pat reikia nepamiršti ir mėsos. Kuo riebesnė, tuo geriau. Todėl kiauliena turi puikuotis ant stalo: aukštaičiai visada ant stalo dėdavo pirmarūšę mėsa. Mėsa siejama su agrariniais papročiais. Dzūkai su kiaulės koja troškindavo kopūstus, o suvalkiečiai visą kiaulės koją kišdavo į krosnį“, – kalbėjo L. Sungailienė.

Apie savo Velykinių margučių marginimo patirtį papasakojo ir susirinkusios žinomos moterys. Štai aktorė Vaiva Mainelytė pripažino, kad jos numarginantus kiaušinius sudaužydavo pačius pirmuosiu. „Mano vaikai pridarydavo daug margučių su vašku, tad juos būdavo gaila daužyti. Mano sudaužydavo pirmuosius, nes aš dažydavau paprasčiau – svogūnu lukštais. Pamenu, kad visa šeima susirinkdavome ir daužydavome, bet dar iki šiol paslaptis, kodėl visada laimėdavo tėvelis. “ – su šypsena veide pasakojo aktorė Vaiva Mainelytė.

Tuo tarpu serialo „Moterų laimė“ aktorė Gabija Ryškuvienė pirmą kartą savo rankomis išmėgino marginimą vašku. Apie tokio marginimo būdą jai pasakojo jau 60 metų tai daranati, profesionali margintoja Danutė Venslovienė. Susirinkę svečiai iš karto pastebėjo, kad aktorė
šiam menui turi ypatingų gabumų – jos vašku marginti kiaušiniai iš karto krito į akį.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)