Stebino rusų elgesys

Tailande I. Jurgelevičiūtė apsistojo turistų pamėgtame kurortiniame mieste Pataja, viešbutyje, kuriam priklauso didžiausa pajūrio teritorija mieste. Atlikėja pasakojo, kad Pataja pasirinkusi dėl itin palankios kelionės kainos. I. Jurgelevičiūtės atostogos truko 12 dienų. Dainininkė DELFI pasakojo, kad pirmą kartą Tailande lankėsi prieš septyniolika metų. Tada grupei „Dinamika“ kelionę padovanojo politikas Viktoras Uspaskichas. Po to I. Jurgelevičiūtė lankėsi Tailande dar kelis kartus. Irmai Patajos kurortas pasirodė neatpažįstamai pasikeitęs – jame itin daug rusų. Kadangi dainininkė mokykloje mokėsi rusų ir anglų kalbas tad, norėdama susikalbėti su vietiniais gyventojais, nepatyrė jokių keblumų. Irma pasakojo, kad vietiniai supratę, jog esi ne iš Rusijos, imdavo tave gerbti. „Neturiu nieko prieš rusų tautą, tačiau kai kurie rusai elgėsi ne itin kultūringai: triukšmaudavo, viešumoje rodėsi išgėrę, ne itin pagarbiai elgdavosi su vietinėmis masažistėmis. Nuraminti kelis įsijautusius man užteko tik pikto žvilgsnio“, - DELFI pasakojo I. Jurgelevičiūtė.

Keliavo po negyvenamas salas

Dainininkė atostogų metu norėjo ramybės ir tylos, tad turistinėms kelionėms rinkosi ne tokias keliautojų pamėgtas vietas. Norėdama pabėgti nuo Patajos šurmulio kartu su šeima Irma plaukė į negyvenamas salas, kur vyrauja ramybė, apžiūrėjo Eravano vandens parką. Viešėdama negyvenamoje saloje Irma nusimetė maudymosi kostiumėlį ir saulės voniomis mėgavosi be jo. Rytais I. Jurgelevičiūtė su mama lepindavosi Thai kūno masažais, o po visos dienos kelionių - pėdų. Vakarais Irma išeidavo pasivaikščioti po naktinę Patają, kurioje vietiniai gatvėje prekiaudavo vietoje kepamomis krevetėmis, kainuojančiomis 3 dolerius, žuvimi, daržovėmis. Miesto centre turistams dalinami Patajos žemėlapiai, kad turistai galėtų be problemų aplankyti juos dominančius objektus. Iš Tailando dainininkė parsivežė perlų vėrinį, kurį, kaip teigė, įsigijo už „juokingą kainą“.

Mėgavosi vaisiais

„Prieš plaukiant į salą nusipirkdavau maišą burnoje tirpstančių vaisių. Saloje mėgaudavomės jūra, saule, puikiu oru. Plaukėme į dviejų dienų ekskursiją, kurios metu apžiūrėjome dramblius, beždžiones. Po vakarienės laukė tailandietiškas masažas, miegojome bungaluose, esančiuose ant ežero. Sąlygos – naminės, viduje ropoja driežai, vorai. Iš ryto akmenuotais takais kopėme pamatyti krioklių. Visai to nesiekdama iš kelionės grįžau netekusi 5 kilogramų. Dienomis valgydavau vien vaisius: mangostanus, guavas, tamarindus, papajas, ličio vaisius, pamelas, mango, gerdavau gaivinančius kokteilius, o vakarais mėgaudavausi jūros gėrybėmis“, - DELFI apie atostogas pasakojo pašnekovė. 

Susižavėjo medicina

Daininininkė kelionėje susižavėjo tailandiečių medicina, kuri yra žolių pagrindo, be cheminių elementų. „Parduotuvėje, kurios skirtos turistams, kainos dvigubai didesnės, nei paprastose parduotuvėlėse. Tie, kurie nori numesti svorio, gali įsigyti puse kilogramų žalios kavos pupelių už 300 batų (23 litai - DELFI). Lietuvoje šios kavos 60 tablečių kainuoja 230 litų. Įsigijau labai daug medicininių preparatų. Maniau, kad muitinėje dėl jų kiekio mane sustabdys. Tačiau visi turistai, kurie rūpinasi savo sveikata, daro tą patį“, - pasakojo dainininkė.

Žada žiemoti Tailande

I. Jurgelevičiūtė svarsto apie galimybę rudenį išvykti į Tailandą ilgesniam laikui – keletui mėnesių. Atlikėja jau domėjosi būsto nuomos kainomis. 

„Susirinkau labai daug informacijos. Už 400 dolerių galima mėnesiui išsinuomoti butą ant jūros kranto. Tuomet galėsi visą žiemą mėgautis saule, skanauti skanius vaisius, gerti sultis, valgyti žuvį. Tailande guli ant jūros kranto ir skaitai įdomią knygą, niekas tavęs netrukdo, nenori tavęs nufotografuoti. Jaučiausi saugi. Jei nusprendi apsistoti Tailande ilgesniam laikui, buto savininkas pritaiko nuolaidą. Jokie Lietuvoje pardavinėjami vaisiai neprilygsta tiems, kurie yra Tailande. Ananasus galima valgyti tris dienas iš eilės ir nebūna jokios alergijos, pabėrimų. Nuo pat ankstaus ryto tave pasitinka tailandiečių šypsenos, jie skleidžia pozityvią nuotaiką ir ramybę. Grįžus iš Tailando vis dar negaliu sugrįžti į save, čia pilkas dangus, valgau vaisius, bet ne tas pats. Na, bet Lietuvoje pavasaris ne už kalnų, žmonės pradės daugiau šypsotis“, - apie atostogas ilgesingai kalbėjo I. Jurgelevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (442)