JAV žiniasklaida skelbia, kad J. Valančiūnas įpūtė į alkotesterį daugiau nei 0,8 promilės. Sulaikytame automobilyje rasta atidarytų alaus butelių. Skelbiama, kad be 1000 JAV dolerių piniginės baudos, teisių praradimo metams, J. Valančiūnui gresia ir diskvalifikavimas.

Naujieną apie tai, kad J. Valančiūnas sučiuptas už vairo neblaivus, krepšininko tėvas Jonas Vilkas išgirdo iš naujienų portalo DELFI. „Blogai. Retkarčiais bendrauju su sūnumi. Nieko negaliu pasakyti. Sūnus jau suaugęs, visiems pasitaiko. Reikia nedaug atsipalaiduoti, iki tam tikrų ribų. Aišku, už vairo gerti negalima“, - DELFI kalbėjo garsaus sportininko tėvas.

Savo žentą palaiko ir Seimo narys Remigjus Ačas. Uošvio komentarą skaitykite čia.

Jonas Vilkas ir Jonas Valančiūnas

Pasiteiravus, galbūt paauglystėje J. Valančiūnas turėjo problemų dėl alkoholio vartojimo, J. Vilkas tikino, kad nieko panašaus nebuvo. Pasak krepšininko tėvo, sūnus niekada nebuvo linkęs svaigintis su savo bendraamžiais ir išgėręs namo negrįždavo. „Šventinių problemų turėjau aš. Kai tik šventė, tai ir išgėrimai. Dabar (problemos – DELFI) mažėja“, - atviravo J. Vilkas.

Realybėje tokio savęs matyti nenorėjo

Prieš porą metų socialinėje reklamoje nusifotografavęs krepšininkas Jonas Valančiūnas šokiravo savo gerbėjus. Lietuvos sporto viltis nusifotografavo Lietuvos aludarių gildijos inicijuotoje socialinėje reklamoje, smerkiančiai alkoholio vartojimą nepilnamečių tarpe.

„Žinoma, jaunimui sportininkų pergalės dažniausiai asocijuojasi su šventimu. Tačiau pirmiausia už bet kurios pergalės slypi ilgametis darbas ir griežta kasdieninė disciplina. Noriu, kad jaunimas daugiau laiko skirtų sportui ar kokiam kitam prasmingam užsiėmimui užuot piktnaudžiavę alkoholiu", - tuomet teigė žinomas krepšininkas.

Pasak J. Valančiūno, šiandienos jaunimui vienu metu kyla daug galimybių ir kartu pagundų. Kartais būna tikrai sunku atsirinkti, kas svarbiau – ar eiti sportuoti, skirti visą savo laisvalaikį ateities pasiekimams kurti, ar linksmai leisti laiką su gerais draugais.

„Visada būtina turėti aiškų tikslą – vardan ko gyveni, vardan ko mokaisi, vardan ko dirbi. Būtent prasmingų tikslų neturėjimas, mano nuomone, yra viena didžiausių jaunimo problemų“, - socialinės akcijos plakatuose sakė sportininkas.

DELFI paklaustas, kada pats pirmą kartą paragavo alkoholio, sportininkas šyptelėjo ir atsakė neprisimenąs. „Buvau nepilnametis. Gal jeigu nebūčiau išgėręs tada, šiandien būčiau dar daugiau pasiekęs. Iš kur gavau alkoholio? „Geri dėdės“ nupirko“, - sakė J.Valančiūnas spaudos konferencijos metu.

Jonas tvirtino esąs labai patenkintas fotosesijos rezultatais. „Kai pirmą kartą pamačiau save, pagalvojau, kad nenorėčiau taip atrodyti. Su grimu – taip, bet realybėje – ne.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (484)