„Labai smagu bėgti tokiame dideliame būryje žmonių. Tai puiki proga pradėti tiems, kurie neturi kompanijos ar tiems, kurie nori įvertinti savo galimybes. Profesionalūs treneriai padeda teisingai apšilti, ko pats dažniausiai nedarai. Svarbiausiais dalykas – jautiesi tarp savų, niekas į tave nežiūrės kreivai, jei atsiliksi, – įspūdžiais po treniruotės dalinasi Rolandas Mackevičius. – Maratono bėgikė Diana Lobačevskė yra man sakiusi, kad bėgimas pats geriausias sportas: stiprini širdį, degini riebaliukus, dirba visi kūno raumenys. Po bėgimo mane patį aplanko euforija, nes žinau, kad laukia gera, pilna energijos ir nuotaikinga diena. Taigi, bėkite“.

R. Mackevičius teigia, kad bėgimas yra užkrečiamas: „Įsivaizduokite, pradžioje nusipirkau tik kedus, o dabar bėgioju su timpomis. Praeitą vasarą turėjau traumą, todėl pirmenybę teikiau dviračiui. Šiemet – tikrai visiems parodysiu savo timpas ir daug kartų“. Radijo laidų vedėjas įsitikinęs, kad niekada nereikia plėšytis ir nubėgti daugiau, nei leidžia fizinės jėgos. Jis mano, kad geriau mažai, bet sveikai ir produktyviai, pavyzdžiui, po 3 km tris kartus per savaitę.

Sekmadienį vykusią bėgimo treniruotę vedė profesionalūs atletikos treneriai – olimpietis Vitalijus Kazlovas, Jūratė Strumskytė bei Dangyra Grigienė. Jau per pirmąją treniruotę pradedantieji neskubėdami ir be didelių sunkumų įveikė 5 km atstumą, tuo tarpu jau pažengę bėgikai nubėgo 7,5 km.

„Pernai pirmosios treniruotės dalyvių neišgąsdino ir sniegas, tad šį kartą bėgikus pasitikęs puikus pavasario rytas kai kuriems bėgimo treniruočių pradžią padarė tik dar smagesne, – sako bėgimo renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Ši treniruotė – puikus įrodymas, kiek daug Lietuvoje bėgiojančių ir ryžtingų žmonių. Smagu, kad turime tokią didelę bėgimo entuziastų bendruomenę, juk ruoštis renginiui visiems kartu yra kur kas smagiau. Posakis, jog su kompanija bėgti geriau – tikrai teisingas.“

„Nike+ bėgimo klubo” bėgimo treniruotės vyks kiekvieną sekmadienį 11.00 val. ir kiekvieną antradienį 19.00 val., šalia Vingio parko estrados. Treniruotės tęsis iki pat rudens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)