E. Dragūnui antstolis įteikė teismo dokumentus – juose visa medžiaga apie teisme pradėtą dar vieną procesą. Šioje byloje jam ieškinį yra pateikęs fotomonenininkas Vincas Alesius.

Grupės „Skamp“ muzikanto Viliaus brolis teigia, kad E. Dragūnas savo koncertų reklaminiuose plakatuose, lankstinukuose ir kt. panaudojo jo darytą fotonuotrauką, nors tam nebuvo gavęs sutikimo.

V. Alesiui atstovaujantys teisininkai kreipėsi pagalbos į antstolius, nes ilgą laiką SEL dainininkui niekaip nepavyko įteikti ieškinio ir kitų procesinių dokumentų.

E. Dragūnas penktadienio rytą buvo priverstas atvykti į Vilniaus miesto apylinkės teismą – čia nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje „Siemens“ areną valdantys bendrovės „Universali arena“ verslininkai siekia atlikėją nuteisti už šmeižtą.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais teismas pripažino „Siemens“ arenos bendrasavininkus – nuteisti E. Dragūną prašo Arūnas Mačiuitis, Rimantas Bukauskas ir Remigijus Lapinskas.

Verslininkai teigia, kad E. Dragūnas socialiniame profilyje paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją.

„Gaunu daug klausimų, kodėl negrojame Vilniuje – „Siemens“ arenoje. Mano atsakymas trumpas: šią areną valdo vagiai ir banditai. Tuo įsitikinau pats savo kailiu. Eidami ten, Jūs šeriate tuos gyvulius. Aš negrojau ir „Žalgirio“ arenoje, grodavom halėje, bet banditas ir vagis buratinas pasitraukė. Nors iki dabar neaišku kodėl žmogus, pavogęs tiek pinigų iš paprastų žmonių, vis dar laisvėje“, – buvo rašoma SEL paskyroje „Facebook“.

Penktadienio teisme buvo apklaustas arenos generalinio direktoriaus pavaduotojas Juras Vėželis, kuris su E. Dragūnu vedė derybas dėl SEL koncerto „Siemens“ arenoje.

Arenos darbuotojas pasakojo, kad po koncerto E. Dragūnui buvo pateikti dokumentai dėl privalomų sumokėti mokesčių už salės nuomą.

„Kitą dieną pas mane su apsauginiu atvyko E. Dragūnas, pakeltu tonu grasino sudaužyti akinius, kalbėjo, gal nori, jog paskambinčiau savininkams, kad šie aktai būtų pakeisti arba išvis suplėšyti, paskui metė popierius į veidą ir išėjo“, - prisiminė J. Vėželis.

Liudytojo teigimu, E. Dragūnas grasino garsiomis verslininkų pavardėmis, arenos savininkus išvadino „vagimis ir niekšais“. Pasak jo, dainininkas minėjo Barščio ir Numavičiaus pavardes.

Po šio incidento J. Vėžėlis „Facebook“ pamatė SEL paskyroje paskelbtą pranešimą: „Supratau, kad ta žinutė nukreipta prieš mūsų įmonę, jos savininkus“.

Reikalavo atiduoti 30 tūkst. Lt

Kaip jau DELFI skelbė, konfliktas su E. Dragūnu kilo po to, kai dainininkas „Siemens“ arenoje surengė koncertą – pasirašytoje sutartyje su arena buvo sutarta, jog už VIP ložėse parduotus bilietus gauti pinigai lieka arenai, tačiau vėliau dainininkas pareikalavo juos grąžinti. Iš viso – daugiau kaip 30 tūkst. Lt.

Teigiama, kad E. Dragūnas arenoje grasino direktoriaus pavaduotojui – „Siemens“ arenos akcininkai mano, jog būtent dėl to kerštaudamas dainininkas paskelbė šmeižikiško turinio tekstą socialiniame tinkle.

Verslininkai atlikėjui buvo pasiūlę sandorį – viešai atsiprašyti ne tik socialiniame tinkle „Facebook“, kur buvo paviešintas šmeižikiškas tekstas, bet ir pramogų portale „Klubas.lt“, kuris paviešino šį „Selo“ pareiškimą. Tačiau E. Dragūnas nė nesileido į kalbas.

E. Dragūnas: jaučiuosi apvogtas

E. Dragūnas kategoriškai nesutinka su jam pateiktais kaltinimais. „Yra paprastas dalykas – aš to nedariau“, – anksčiau teisme sakė SEL atlikėjas.

Jis teigė, kad yra nesusijęs su puslapiu, kuriame buvo patalpintas tekstas apie „Siemens“ arenos akcininkus.

„Aš neparašiau šitos žinutės – dėl to taip ir lengvai jaučiuosi, nes esu nekaltas, gerai jaučiuosi, nes mane kaltina tuo, ko nepadariau, už mano nugaros yra tiesa“, – sakė jis.

Dainininkas neneigė, kad buvo įsivėlęs į konfliktą su „Siemens“ areną valdančia bendrove „Universali arena“, tačiau jos akcininkų nė nepažinojo.

E. Dragūnas pasakojo, kad ilgą laiką buvo įkalbinėjamas koncertuoti didžiausioje sostinės arenoje, tačiau ne kartą vis atsisakydavo, nes nepasitikėjo savo jėgomis. Vėliau, kai jis vis dėlto sutiko surengti SEL koncertą, susidūrė su „nenormaliomis sąlygomis“.

„Taip, buvo konfliktas, bet kai sako, jog grasinau, netiesa, – teisme kalbėjo E. Dragūnas. - Aš beveik metus buvau įkalbinėjamas, kad gročiau „Siemens“ arenoje, kai sutikau, supratau, jog ten yra nenormalios sąlygos – vienose rankose yra bilietus parduodanti „Tiketa“, arena ir t. t. Aš pasakiau arenos direktoriui, kad pas mus yra dvidešimt jaunų studentų, kurie prakontroliuos, kaip parduodami bilietai ir į koncertą įleidžami – kažkaip keistai atsitiko, jog per vieną dieną parsidavė 1 300 bilietų. Tačiau aš nepasižiūrėjau, kad gali žmonės įeiti ir per VIP ložių ėjimus – ir tada labai daug VIP'e atsirado žmonių“.

Pasak E. Dragūno, po koncerto jo draugė Eleonora Sebrova pasakė, jog arenos darbuotojai pareikalavo pasirašyti popierius dėl asmenų, praleistų į VIP ložes. Daininnkas teigė, kad vėliau gavo krūvą popierių – arenos darbuotojai aiškino, jog tai esą yra arenos pridavimo aktas.

„Aš pasirašiau“, – E. Dragūnas teigė, kad vėliau suprato, jog buvo apgautas – jam nebuvo sumokėta 30 tūkst. Lt.

Verslininkai: mes ne vagys, ne banditai ir ne gyvuliai

Tuo metu „Siemens“ arenos bendrasavininkai teisme aiškino, kad konflikte su E. Dragūnu nedalyvavo, tačiau žino, jog toks buvo.

„Kai sužinojau, kad paskleista informacija, tie nepagarbūs žodžiai mane žeidžia kaip asmenį, mano įmonių, kuriose esu bendrasavininkis, reputaciją – jaučiuosi labai įžeistas ir pažemintas, – sakė Arūnas Mačiuitis. – Kitas dalykas – ši informacija paskleista iš žinomo asmens, gerbiamo atlikėjo, reikia jam už tai atiduoti duoklę, jo išsakyti žodžiai daro įtaką, ypač jauniems žmonėms, jis jiems yra herojus, pavyzdys, tokie žodžiai jo rankų klavišais surinkti daro didelę įtaką mūsų valdomų įmonių veiklos rezultatams“.

Verslininkas pažymėjo, kad E. Dragūno parašyti žodžiai jam padarė didelę žalą.

„Nesame tie, kurie norėtų iš tokių procesų uždirbti, mes tik norėjome, kad gerbiamas E. Dragūnas paneigtų informaciją ir tuo viskas pasibaigtų – mano tikslas, kad neteisinga informacija būtų paneigta: nesijaučiu nei vagis, nei banditas, nei gyvulys“, – sakė jis.

Panašiai kalbėjo ir „Universalios arenos“ valdybos pirmininkas R. Bukauskas – pasak jo, po arenoje surengto koncerto E. Dragūnas buvo atėjęs su apsaugininku ir grasino direktoriaus pavaduotojui J. Vėželiui.

„Aš manau, kad tai jūs padarėte, – paklaustas, iš kur žino, jog būtent E. Dragūnas parašė žinutę socialiniame tinkle, sakė R. Bukauskas. – Tai buvo tie patys žodžiai, kuriuos pasakėte mūsų darbuotojams“.

Ar pagrįstai E. Dragūnas buvo kaltinamas dėl šmeižto, teisėjas Mindaugas Striaukas žada paskelbti kitą pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)