Žodžio kišenėje neieškantis mados kūrėjas rėžia tiesiai šviesiai: „Nenuostabu, jog lietuviai vis dar nenori mados vertinti kaip svarbios kultūros dalies. Pažiūrėkite, ką išdarinėja ne vienas garsus lietuvių dizaineris – jų pristatomos kolekcijos neprilygsta net dizaino studentų kolekcijų lygiui, o sensacingi pranešimai apie įspūdingus renginius lieka tik žodžiais. Galiu pažadėti – savo naujos kolekcijos pristatyme pasistengsiu suderinti aukštąją madą su tikrai įspūdingu šou!“

Išskirtines sukneles kuriantis dizaineris pasakoja, jog naujajai kolekcijai pavadinimą ŠOU išrinko neatsitiktinai. Joje atsispindės tikrai nekasdieniška moters gyvenimo pusė – suknelės žėrės prabanga, jose gausu dėmesį prikaustančių, ištaigingų detalių. Liutauro moteris – tai kerėtoja, ragana, kupina neatskleistų paslapčių, užburianti tiek rūbu, tiek vieninteliu žvilgsniu.

Žiūrovų laukia įspūdingas šou, specialiai paruoštos dekoracijos, prašmatnių suknelių kolekcija ir ją demonstruojančios profesionalios manekenės kartu su pagrindinėmis Liutauro Salasevičiaus klientėmis – žinomomis Lietuvos moterimis. L.Salasevičiaus kolekcijos pristatymas nebus skirtas tik kviestiniams svečiams, į jį galės patekti visi.

Renginyje bus gausu šou elementų: besikeičiančių dekoracijų, pirotechnikos elementų, akrobatinių triukų. Kolekcijos pristatymui rengiama speciali muzikinė programa, kurią renginiui ruošia ir gyvai atliks populiarusis duetas, „M.A.M.A.“ apdovanojimų laureatai, grupė „Electronic I“. Muzikinėje programoje – ir hitais tapę grupės kūriniai, tokie kaip „One Dream“, „Underwater“ ar „Lyja“ (su SEL), ir dar negirdėtos dainos iš netrukus pasirodysiančio „Electronic I“ albumo.

Paklaustas, kodėl jo kūryboje išskirtinai dominuoja suknelės, L.Salasevičius atsako, jog būtent šis apdaras subtiliausiai atskleidžia tikrąjį, tradicinį moteriškumą. „Coco Chanel yra pasakiusi: „Ieškokite moters su suknele. Jeigu čia nėra moterų, nėra ir suknelių“. Štai jums ir atsakymas. Suknelė buvo, yra ir bus niekada nepabostantis ir svarbiausias moteriškumo atspindys jos aprangoje. Visi moters drabužiai neša tam tikrą žinią apie ją. Mano sukneles dėvinčios moterys aplinkiniams drąsiai sako, jog yra žavios, seksualios ir pasitikinčios savimi“,- dėsto L.Salasevičius.

„Be abejo, mano kūryboje – ne vien tik ekstravagantiškos ir ištaigingos suknelės. Kuriu ir neutralesnius, kuklesnius apdarus, tačiau turiu pripažinti, jog man, kaip dizaineriui, didžiausią kūrybinį pasitenkinimą suteikia išskirtinių ir ypatingai moteriškumą pabrėžiančių suknelių kūrimas“,- pasakoja mados kūrėjas.

Naujosios Liutauro Salasevičiaus kolekcijos ŠOU pristatymas įvyks jau balandžio 18d., Vilniuje, LRT Didžiojoje studijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)