Žmonės domisi žaliavalgyste, jos nauda greitai pajaučiama. Naujame restorane bus rengiami mokymai, degustacijos. Žmonės turi susipažinti su šia idėja, turi suvokti, įsigilinti. Dažnai klientai nenori tapti visiškais žaliavalgiais, tačiau mielai užsuka papietauti“, - DELFI kalbėjo puikiai maisto gaminimo realybės šou „Skonis“ pasirodžiusi moteris.

Termiškai neapdorotą maistą renkasi ir pramogų pasaulio atstovai. Tarp nuolatinių G.Gum klientų – dainininkas Edgaras Lubys, aktorius Leonardas Pobedonoscevas, visados puikia figūra stebinanti stilistė Asta Valentaitė, verslininkas Kęstutis Verslovas, dainininkė Rūta Ščiogolevaitė.

„Klausti, ar žaliavalgystė padeda palaikyti puikias formas, reikėtų mano restorano lankytojų. Maistas yra maistingas, jei valgytume tortą su riešutų pagrindu, net kaloringas. Tačiau šis maistas įeina į organizmą, jį pamaitina ir išeina lauk, neužteršia organizmo. Viskas, kas yra pagamina iš baltųjų miltų su cukrumi, pieno produktai labai teršia organizmą. Jie įeina į kūną ir pasilieka. Todėl žmonės pilnėja, storėja“, - DELFI kalbėjo sveiko maisto propaguotoja.

Norintiems sulieknėti moteris patarė atsisakyti baltų miltų gaminių, pieno produktų, nenatūraliai saldintų produktų, apskrudusio ar pervirto maisto. Gražina siūlo virti maistą žemesnėje temperatūroje ir labai trumpai.

„Šiuo metu žmonėms trūksta mikroelementų. Rekomenduočiau rytais susiplakti žaliąjį kokteilį su vaisiais, špinatais, saulėgrąžų ar liucernos daigų. Tuoj prasidės lauko žalumynai, rekomenduoju pasiskinti laukinių dilgėlių, garšvų. Žoles galima susiplakti su vaisiais. Organizmui labai gerai pelynų arbata“, - kalbėjo Gražina.

Specialus Gražinos Gum receptas - DELFI skaitytojams:

Garšva - vienas iš naudingiausių maistinių augalų, turintis daug vitamino C, mineralinių medžiagų (kalcio, kalio), eterinių aliejų. Taip pat minimos reumatą, artritą gydančios, šlapimo pūslės, žarnyno sutrikimus šalinančios, šlapimą varančios bei kraujo spaudimą mažinančios garšvų savybės. Šventasis Serafimas Sarovskis savo raštuose pažymi, kad garšva sudaro apie 80% viso žalumynų raciono vienuolyne, ji yra pagrindinis vienuolių maistas. Tinka: žaliesiems kokteiliams plakti, dėti į salotas, žaliai sriubai.
Mums reikės:
banano
obuolio
vynuogių
garšvų ir (arba) kiaulpienių lapų

Gaminame:
Į plaktuvą dedame visus išvardintus ingredientus. Patartina pirmiausia sudėti žalėsius, o ant viršaus dėti uogas ir vaisiusi. Pradžiai įpilame nedaug vandens, kad plaktuvas galėtu suplakti viską kuo smulkiau, o po to pilame vandens pagal norimą gauti konsistenciją.

Kiaulpienė
Didžioji organizmo valytoja - kiaulpienių lapai. Pienių lapuose yra nemažai vitaminų A ir C, pasižyminčių antioksidaciniu poveikiu, šiek tiek vitamino E, folio rūgšties, B grupės vitaminų. Iš mineralinių medžiagų daug kalio, kalcio, fosforo. Pienių lapuose aptinkama ir retų mineralų – vario, molibdeno svarbių organizmo medžiagų apykaitai. Juose esantys kartumynai aktyvina skrandžio veiklą ir gerina virškinimą. Kiaulpienės gerina medžiagų apykaitą, valo organizmą, ypač atgaivina civilizacijos nuodų pakenktos kepenys bei kasą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)