Varžybose jėgas išbandė ir pramogų pasaulio žvaigždės. Dainininkas Donatas Baumila prieš varžybas tikėjosi, kad liks sausas. Jis atvyko be atsarginių drabužių komplekto. Pirmajame nusileidime startavęs dainininkas finišavo antras. D. Baumila ne tik apsivertė, bet ir gavo šalto vandens gurkšnį.

„Negalvojau, kad tai bus taip ekstremalu ir šalta. Finišavęs apsiverčiau, o kai bandžiau išlįsti iš baidarės, prigėriau šalto vandens. Bet jeigu ir būčiau žinojęs, kas manęs laukia, vis tiek būčiau dalyvavęs. Man patinka ekstremalios pramogos “, – tirtėdamas nuo šalčio sakė jis.

Jo kolegą, dainininką, muzikos prodiuserį ir snieglenčių instruktorių Luką Pačkauską į ekstremalias lenktynes atvedė lažybos. Su draugu, slidžių instruktoriumi Miku Širvinsku vyrai aiškinosi, kuris iš jų yra greitesnis.

Lukas jau buvo išbandęs trasą, todėl varžyboms pasiruošė – startavo vilkėdamas hidrokostiumu. Jam pasisekė labiau, nes vandens baseine tik apsitaškė. Į finalą jis nepateko, tačiau nesigailėjo, kad išbandė šias ekstremalias lenktynes.

Pirmąjį kartą varžybos vyko prieš trejus metus. Šiemet kovoti dėl greičiausiųjų titulo susirinko 157 vyrai, nuo kalno išdrįso leistis ir 47 moterys. Varžybų dalyviai buvo suskirstyti į grupes po keturis. Pirmasis finišavęs patekdavo į kitą etapą.

Finale susirungė trys greičiausi dalyviai. Po atkaklios kovos pirmasis į ledinio vandens baseiną nėrė vilnietis Mantas Kazlauskas. Antrasis finišavo Martynas Masys, trečiasis – Darius Kreivėnas.

Varžybų nugalėtojas tokioje rungtyje dalyvavo pirmąjį kartą. Vaikinas pasakojo, kad tik pirmąjį kartą buvo baisu nerti į ledinio vandens baseiną. Atsiėmęs apdovanojimą, jis drąsiai žemyn galva nėrė į vandenį.

„Nebijojau sušlapti. Sušilsiu Turkijoje! Nesitikėjau laimėti, bet esu labai laimingas. Eisiu dabar į sušilti į vandens kubilą“, – kalbėjo M.Kazlauskas.

Moterų grupėje greičiausia buvo kaunietė Skaistė Marčiuvienė. Už jos liko Vaida Godviškaitė ir Agnė Stankevičiūtė.

Varžybų nugalėtojai iki finalo pavyko išlikti sausai, finišuodama ji tik šiek tiek apsitaškydavo. Tačiau pergalingai nėrusi į baseiną moteris neišlaikė pusiausvyros ir apsivertė.

„Labai džiaugiuosi, kad pergalė liko namuose. Pernai vyras buvo antras, šiemet aš laimėjau. Dabar esu tokia laiminga, net nejaučiu, kad šalta. Nelabai buvo malonu kristi į vandenį, bet ko nepadarysi dėl pergalės“, – kalbėjo S. Marčiuvienė.

Varžybų nugalėtojams atiteko kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ 7 dienų kelionė į saulėtąją Turkiją su paslauga „viskas įskaičiuota“. Antrųjų ir trečiųjų vietų laimėtojai pusmetį galės mėgautis „Snow Arenos“ pramogomis.