E. Dragūno ir jam atstovaujančios advokatės atskirąjį skundą išnagrinėjęs teisėjas Pavelas Frolovas paskelbė, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas pagrįstai netenkino dainininko prašymo ir nenutraukė pradėto privataus kaltinimo proceso.

Ta pačia nutartimi E. Dragūnas buvo pripažintas kaltinamuoju, o „Siemens“ arenos savininkai – nukentėjusiaisiais.

Vilniaus apygardos teismui galutine ir neskundžiama nutartimi paskelbus, kad E. Dragūnui pagrįstai iškelta baudžiamoji byla, nebeliko kliūčių jos nagrinėjimui, todėl teismas jau vasario 17-ąją galės iš esmės pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą dėl šmeižto.

Procesą teisme prieš E. Dragūną pradėjo „Siemens“ arenos bendrasavininkai Arūnas Mačiuitis, Rimantas Bukauskas ir Remigijus Lapinskas, siekiantys, jog dainininkas būtų pripažintas kaltu dėl šmeižto.

Verslininkai atlikėjui buvo pasiūlę sandorį – viešai atsiprašyti ne tik socialiniame tinkle „Facebook“, kur buvo paviešintas šmeižikiškas tekstas, bet ir pramogų portale „Klubas.lt“, kuris paviešino šį „Selo“ pareiškimą. Tačiau E. Dragūnas nė nesileido į kalbas.

„Mūsų pozicija tokia, kad mes nesuprantame, kodėl čia esame – aš su niekuo nesipykau, galvoju, kad žmonės ne pagal adresatą kreipiasi“, – dainininkas neigė, kad rašė šmeižikiško turinio tekstą apie verslininkus.

Milijonieriai į teismą kreipėsi po E. Dragūno viešo pasisakymo apie „Siemens“ areną – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dainininkas dar rugsėjo pabaigoje esą paskelbė pareiškimą, kodėl nekoncertuoja didžiausioje Vilniaus arenoje.

„Gaunu daug klausimų, kodėl negrojame Vilniuje – „Siemens“ arenoje. Mano atsakymas trumpas: šią areną valdo vagiai ir banditai. Tuo įsitikinau pats savo kailiu. Eidami ten, Jūs šeriate tuos gyvulius. Aš negrojau ir „Žalgirio“ arenoje, grodavom halėje, bet banditas ir vagis buratinas pasitraukė. Nors iki dabar neaišku kodėl žmogus, pavogęs tiek pinigų iš paprastų žmonių, vis dar laisvėje“, – drąsiai savo paskyroje pareiškė E. Dragūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (269)