- Erika, praėjusiais metais mūsų žurnalui davei viešą pažadą: 2014-aisiais išleisti naują knygą. Savo pažadą ištesėjai. Kaip kilo mintis parašyti tokią atvirą knygą?

- Mintis kilo jau tada, kai gyvenau smurtą šeimoje patyrusių moterų bei vaikų prieglaudoje. Tuo metu rašyti knygos apie asmeninę patirtį dar negalvojau. Buvau apimta depresijos, o vienas iš būdų ją gydyti yra išsikalbėti, atsiverti. Neturėjau draugų, su kuriais galėčiau viską apkalbėti, o tėvams buvo gėda prisipažinti, kas man nutiko.

Todėl užsivedžiau žurnalą ir į jį rašydavau savo slapčiausias mintis, išliedavau susikaupusį skausmą. Iki šiol atsimenu puslapius, kurie buvo permirkę nuo ašarų. Tuo metu man kilo daug klausimų. Kodėl tokiai stipriai moteriai taip nutiko? Kodėl jis manęs nekentė? Kodėl aš pas jį grįždavau?

Ieškojau atsakymų bibliotekoje, knygose, o laikui bėgant ėmiau padėti likimo draugėms iš tos pačios prieglaudos, tapau savo kaimynių patarėja. Pradėjau dar labiau gilintis į aukų ir jų skriaudėjų psichologiją. Po metų vis daugiau žmonių žavėjosi mano stiprybe, pozityvumu, sužinoję mano istoriją klausdavo, kodėl nerašau knygos, nevedu seminarų. Taigi radau užrašus, sudėliojau viską į vietas ir parašiau knygą.

 - Koks vyras yra pagrindinis šios knygos herojus? Juk kalbi ne apie portugalą, su kuriuo susilaukei vaikų?

 - Kalbu apie vyrą, kuris ne tik sudaužė man širdį, dvasią ir kūną (turi galvoje lietuvį, su kuriuo gyveno persikėlusi į Ameriką, – aut. past.). Dėl jo sugrioviau viską, ką stačiau 10 metų. Akimirksniu atsisakiau viso užgyvento turto, o galiausiai likau gyventi mašinoje su 6 vaikučiais svetimoje šalyje. Jam aš jau seniai atleidau, o knygos idėja yra ne jį apšmeižti, o leisti kitiems pasimokyti iš mano klaidos.

 - Kodėl nusprendei prabilti apie smurtą šeimoje?

 - Tiesiog niekaip nesupratau, kaip dėl meilės galėjau prarasti galvą. Esu be galo stipri moteris, kuri ne tik išlaikė didelę šeima, bet ir plėtojo verslą, užsiėmė labdara, išmanė psichologiją. Buvau įsitikinusi, kad prieš mane joks vyras neišdrįs pakelti rankos, bet klydau ir nesu tokia viena. Tina Turner, Madonna, Halle Berry, Mariah Carey, Rihanna, Pamela Anderson, Whitney Houston taip pat perėjo pragarą. Tai mane dar labiau intrigavo sužinoti atsakymą į klausimą KODĖL!