Australijos diena - tai šventė, kuri minima su nesuskaičiuojamu kiekiu pikniku, lauko koncertų, tautiniais paradais ir, aišku, Australijos piliečio paso įteikimo ceremonija. Tai vienintelė diena, kai iškilmingai, laikantis etiketo, yra įteikiami Australijos pasai.

Nors gauti jį pastaruoju metu yra labai sunku ir komplikuota. Patys australai ne visada žino, kas laukia tų, kurie nori gauti išsvajotąjį pasą ir ką reikia patirti, kad jis patektų į tavo rankas. Etapų yra nemažai, bet po 4-5 metų legalaus gyvenimo Australijoje jau galima tikėtis svajonių šalies paso.

Bet dar reikia išlaikyti specialų istorijos žinių egzaminą. Prieš Australijos dieną spaudoje gausu pasigerėjimo pilnų straipsnių, kuriuose rašoma, kaip gera gyventi čia ir kokio tai grožio šalis.

Šiai dienai skirta nemažai renginių - vyksta vyno ir avienos puotos su masiniu atsipalaidavimu paplūdimiuose, parkuose ir fejerverkais. Policija su nerimu laukia tokių švenčių, nes tai - atostogų metas ir, kol mokyklos yra uždarytos, jaunimas sau leidžia itin daug.

Ne paslaptis, kad australai vartoja daug vyno ir alaus bei suvalgo tikrai daug mėsos, nors pastarosios kainos čia yra, palyginus, aukštos. Tradiciškai kepamas australiškos avies kumpis. Bent jau 2,5 kilogramo, jį pamarinuojant ir naudojant daug prieskonių. Tai skamba kaip tradicinis patiekalas, ir likus kelioms dienoms žymiausi virtuvės meistrai lenktyniauja su įvairių receptų viešinimu, kaip kuo skaniau patiekti avienos kumpį.

Nemažai švenčiančių apsiriboja tik avienos kepsniais, bet to negalima pasakyti apie gėrimus. Australiškas vynas visada derinamas su maistu ir gastronomija. Maisto gaminimas, kaip ir vynų derinimas, kurių šalyje yra ne vienas šimtas rūšių ir dar daugiau vyninių, užima specialią vietą.

Tik pasibaigus Melburno teniso turnyro pagrindiniam mačui, Autralijoje jo vietą užėmė kulinarijos šou “Virtuvės karai”, kurio pirmąją laidą žiūrėjo 2,38 milijono žiūrovų. Toks rezultatas manęs tikrai nenustebino, nes gastronomija ir vyno kultas - tai atskira kultūros dalis Australijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)