Net du chorus į pergalę muzikiniuose televizijos projektuose išvedusi žinoma chorvedė neslepia, kad šiame konkurse ji taip pat nedalyvautų, jei nesitikėtų laimėti.

Anot chormeisterės, šis LRT konkursas kardinaliai skiriasi nuo buvusių televizijos šou. „Iš visų projektų, kuriuose dalyvavau, chorų „Eurovizijoje“ atlikimo sąlygos yra sudėtingiausios. Tačiau mūsų chorui šie metai buvo labai sėkmingi, todėl šiuo projektu norėjome vainikuoti savo darbų laviną“, - prisipažino D. Beinarytė.

„Eurovizijoje“ jos vadovaujamame chore „Jaunystė“ dainuoja tik keli žmonės, kartu su ja iškovoję pergalę kituose muzikiniuose chorų projektuose. „Be to, kai kuriems žmonėms būna šokas dalyvauti tokiuose konkursuose. O man? Man tiesiog darbas“, - nusijuokia chorvedė.
Choras "Jaunystė" su talismanu Bosu

Ar D. Beinarytė, į pergalę išvedusi net du savo chorus komercinių televizijų projektuose, tikisi laimėti ir chorų „Euroviziją“?

„Laimėti nori kiekvienas, bet labiausiai norisi paskatinti jaunimą tobulėti. Nes kiekvienas konkursas užkelia kartelę ir žmogus yra priverstas kovoti bei stengtis tobulėti, eiti į priekį, - sako choro „Jaunystė“ generolė. - Žinoma, būtų smagu, jei laimėtume. Bet fortūna yra fortūna, niekada nežinai, kada ji iš tavęs gali pasprukti. Pergalė nuo daug ko priklauso: ar choristai bus sveiki, nesusirgs, ar galės būti repeticijose, ar kūrinys bus atitinkamai paruoštas. Sėkmę nulemia daug faktorių. Tačiau labai džiaugiuosi savo komanda, kurioje daug profesionalų, ir kurie labai stengiasi.“

Dėl teisės atstovauti Lietuvai chorų „Eurovizijoje“ kovoja septyni geriausi šalies chorai: jaunimo choras „Kivi“ (vad. Danguolė Aukselienė), merginų choras „Liepaitės“ (vad. Jolita Vaitkevičienė), Vilniaus universiteto jungtinis choras (vad. Rasa Gelgotienė), choras „Ave vita“ (vad. Kastytis Barisas), „Jaunystė“ (vad. Danguolė Beinarytė), „Jazz Island“ (vad. Artūras ir Jurga Novikai), „Viva“ (vad. Vilija Mažintaitė ir Valerija Skapienė).

Kaip D. Beinarytė vertina savo konkurentus? „Labai sunku kažką konkrečiai pasakyti apie kiekvieno choro lygį. Manau, visi žino savo stipriąsias ir silpnąsias vietas. O profesionalų darbas - bet kuriam iš šių kolektyvui atnešti sėkmę. Šiame konkurse tikrai nėra nei vieno, kuris yra silpnesnis ar pranašesnis“, - sakė chormeisterė.
Danguolė Beinarytė ir Bosas

Beje, tiek ankstesniuose projektuose, tiek chorų „Eurovizijos“ konkurse D. Beinarytė neapsieina be savo ištikimo talismano - mažojo keturkojo Boso.

„Jo gal ir nesivežčiau į filmavimus, bet jis visada būna su manimi repeticijose. Visą dieną vienas liūdi namuose, todėl po darbų grįžusi jį pasiimu į universitetą, kur su choristais repetuojame. Ten Bosas su jais ir džiaugiasi, ir žaidžia, ir dainuoja, ir ko tik nedaro, -juokiasi ji. - Todėl į tokias keliones jį visada stengiuosi pasiimti kartu. Juo labiau, kad televizijoje visi jį pažįsta. O ir jis ten jaučiasi kaip namuose – visi užkulisiai jam pažįstami, operatoriai jo draugai. Pastebėjau, kad mums, dalyviams, Bosas savo buvimu padeda nugalėti stresą. Net ir kitų chorų dalyviai, vizažistai, plaukų stilistai jį pamyluoja, paglosto, pakalbina. Jis ten labai gerai jaučiasi. Jei šunelis neša žmonėms džiaugsmą, nuima stresą ir įtampą, kodėl jo neimti su savimi?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)