Teniso kortai apytuščiai

Teniso mylėtojai stipriai nusivylę, nes tokiame karštyje stebėti žaidimą ne tik nemalonu, bet ir pavojinga. Organizatoriai ramina, esą daroma viskas, kad žaidėjai nenukentėtų nuo karščio. Kiekvieno žaidimo teisėjas turi teisę priimti sprendimą sustabdyti kovą, bet šia teise dar nebuo pasinaudota.

Žaidėjams yra išduotos specialios ledo liemenės, kurias jie gali apsivilkti pertraukų metu. Taip pat galima pratęsti pertraukėles, kad žaidėjai spėtų atsivėsinti.

Pargindinėje „Rod Laver“ arenoje vakar karštis siekė 43,7 laipsnio, kituose kortuose temperatūra irgi buvo panaši. Nuo karščio vandens buteliukai tiesiog tirpo akyse.

Kamuoliukų padavinėtojai taip pat alpo - jais dažniausiai įdarbinami vaikai. Buvo nuspręsta keisti juos kas 15-20 minučių, kad kad vaikai negautų šilumos smūgio.

Žaidėjai nelinkę komentuoti, kaip jiems sekasi atlaikyti tokią karščio bangą - visi koncentruojasi į žaidimą. Bet, aišku, kad karštis gali padaryti savo korekcijų: danga skirtingai reguoja į skriejantį kamuoliuką, gali keistis jo trajektorija, kamuoliukai irgi gali pasunkėti.

Melburnas karščiui pasiruošęs

Kol kas didelių gaisrų ar problemų mieste dar nėra užfiksuota. Tik kai kuriose miesto vietose buvo sustabdytas tramvajaus judėjimas, bet visa kita funkcionuoja stabiliai. Miesto centre dalinamas apsauginis kremas o vaikams leista braidyti po fontanus.

Baiminamasi, kad nekiltų miškų gaisrai, kurie gali nusinešti ne vieną gyvybę ir juos suvaldyti yra labai sunku. Per radiją kas 15 minučių yra skelbiama padėtis dėl gaisrų ir prašoma stebėti, kad nebūtų tyčinių padegimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)