Baudžiamojoje byloje E. Dragūnas nėra liudytojas – Vilniaus „Siemens“ areną valdantys verslininkai teismo prašo dainininką nuteisti už šmeižtą. Jeigu toks jų prašymas būtų patenkintas, atlikėjas per savo gyvenimą būtų nuteistas jau trečią kartą.

37 metų E. Dragūnui privataus kaltinimo tvarka iškeltą baudžiamąją bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas antradienio rytą nustebo, kai teismo salėje neišvydo E. Dragūno – jam atstovaujanti advokatė Giedrė Subačiūtė pareiškė, kad atlikėjas vėluoja. Teismui teko laukti beveik pusvalandį, kol jis atvyks – teisėjas pažymėjo, jog „mirtingasis Dragūnas“ turi teisę išsakyti savo poziciją.

Į teismą atvykęs E. Dragūnas pareiškė, kad nesuprantantis, kodėl yra kviečiamas į teismą - Selas nebuvo patenkintas čia apsilankiusių žurnalistų dėmesiu, laukdamas, kol į salę ateis teisėjas, fotografuojantiems fotografams neprašytas jis pademonstravo, ką sugeba išlankstyti iš savo pirštinių.

Teismui pradėjus posėdį, E. Dragūnas pareiškė, kad nesutinka su iškelta privataus kaltinimo byla.

„Mūsų pozicija tokia, kad mes nesuprantame, kodėl čia esame – aš su niekuo nesipykau, galvoju, kad žmonės ne pagal adresatą kreipiasi“, - teisme pareiškė dainininkas. Jis mano, kad baudžiamoji byla turi būti nutraukta.

Pareiškimą dėl baudžiamojo proceso pradėjimo teismui pateikė nukentėjusiaisiais pripažinti „Siemens“ arenos bendrasavininkai Arūnas Mačiuitis, Rimantas Bukauskas ir Remigijus Lapinskas. Jie – vieni turtingiausių žmonių Lietuvoje.

Milijonieriai į teismą kreipėsi po E. Dragūno viešo pasisakymo apie „Siemens“ areną – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dainininkas dar rugsėjo pabaigoje esą paskelbė pareiškimą, kodėl nekoncertuoja didžiausioje Vilniaus arenoje.

„Gaunu daug klausimų, kodėl negrojame Vilniuje – „Siemens“ arenoje. Mano atsakymas trumpas: šią areną valdo vagiai ir banditai. Tuo įsitikinau pats savo kailiu. Eidami ten, Jūs šeriate tuos gyvulius. Aš negrojau ir „Žalgirio“ arenoje, grodavom halėje, bet banditas ir vagis buratinas pasitraukė. Nors iki dabar neaišku kodėl žmogus, pavogęs tiek pinigų iš paprastų žmonių, vis dar laisvėje“, – savo paskyroje pareiškė E. Dragūnas.

Areną valdantys verslininkai A. Mačiuitis, R. Bukauskas ir R. Lapinskas teigia, kad toks E. Dragūno pareiškimas yra šmeižikiškas, todėl jis už savo žodžius privalo atsakyti baudžiamąja tvarka.

E. Dragūnui atstovaujanti advokatė G. Subačiūtė teisme sakė, kad niekas nėra nustatęs, jog žinutę apie pramogų arenos savininkus parašė E. Dragūnas, be to, nėra nustatyta, iš kokio kompiuterio pranešimas buvo parašytas.

E. Dragūnas teisme pareiškė, jog savo paskyroje nerašė pranešimo apie „Siemens“ arenos savininkus. „Aš esu ne SEL, aš esu Egidijus Dragūnas, socialiniame tinkle tokių kaip E. Dragūnas yra ne vienas – vakar suskaičiavau dvylika, be mano žinios, su mano nuotraukomis padarytų puslapių, tai yra madinga, kažkas mano vardu gali pasikviesti į pasimatymą, tai yra nekontroliuojama“, - teisme sakė jis.

Tuo metu arenos savininkams atstovaujantis advokatas Jovitas Elzbergas mano, kad E. Dragūno prašymas nutraukti bylą yra nepagrįstas, o pradėtas teisminis procesas dainininkui esą primena šou. „Patikrinsime šou ar ne šou“, - sakė teisėjas.

„Siemens“ arenos bendraturčiams atstovaujantis advokatas sakė, kad nukentėjusiaisiais pripažinti verslininkai sutiktų nutraukti procesą, jei E. Dragūnas jų viešai atsiprašytų.

„Mes sutinkame taikytis, jeigu E. Dragūnas mūsų atsiprašys – viešai paskelbs atsiprašymą“, – teisme anksčiau yra sakęs vienas „Siemens“ arenos bendrasavininkų A. Mačiuitis. Tokios pozicijos laikosi ir R. Bukauskas bei R. Lapinskas.

Pasak jiems atstovaujančio advokato, racionaliausia būtų bylą baigti taikiai – tiesiog E. Dragūnas privalėtų paskelbti atsiprašymo tekstą ne tik socialiniame tinkle „Facebook“, bet ir pramogų portale „Klubas.lt“, kuris paviešino šį „Selo“ pareiškimą.

Verslininkai teismui ir „Selo“ advokatei pateikė atsiprašymo tekstą, tačiau E. Dragūnas atsisakė atsiprašyti – jis laikosi pozicijos, jog pranešimą socialiniame tinkle parašė ne jis.

Su bylos duomenimis susipažinęs teismas antradienį nusprendė netenkinti E. Dragūno prašymo dėl bylos nutraukimo ir jam iškėlė baudžiamąją bylą, atlikėją patraukdamas kaltinamuoju, o arenos savininkus - nukentėjusiaisiais.

Kaltinamuoju patraukto E. Dragūno bylą teismas planuoja nagrinėti po mėnesio – teisėjui net keliolika minučių teko derinti posėdžio datą, nes dainininkas teigė, jog yra labai užimtas žmogus, iš anksto yra suplanavęs koncertus užsienyje.

Vasario viduryje teismas planuoja apklausti E. Dragūną ir nukentėjusiuosius. Tiesa, dainininkas ir jam atstovaujanti advokatė dar gali skųsti teismo nutartį nenutraukti bylos - jeigu šia teise jis pasinaudos per septynias dienas, procesas gali užsitęsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (388)