Trumpame oficialiame pareiškime nebuvo paminėta, ar 47 metų sosto paveldėtojas princas Albertas monarcho pareigas perėmė ilgam. Pareiškime taip pat nebuvo pranešta apie kunigaikščio Rainer sveikatos būklę.

81 metų šalies valdovas gydomas intensyvios slaugos skyriuje, kur buvo perkeltas dėl plaučių, širdies ir inkstų veiklos sutrikimų.

"Remiantis monarchų šeimos įstatais, karaliaus patarėjų taryba pažymėjo, kad Jo Didenybė kunigaikštis Renjė III šiuo metu negali atlikti savo pareigų, - teigiama rūmų pareiškime. - Princui Albertui pavedama perimti sergančio tėvo pareigas".

Kunigaikštis Rainer nuo kovo 7 dienos gydomas Monako širdies ir kvėpavimo takų klinikoje.

Grimaldžių dinastijai priklausantis Renjė III Monako sostą užėmė 1949 metais. Jo valdomos valstybės plotas tesiekia 200 hektarų, o gyventojų skaičius - 32 tūkst. 1956 m. Rainer vedė Holivudo žvaigždę Grace Kelly, kuri 1982 metais tragiškai žuvo automobilio katastrofoje.

1994 metais princui buvo atliktos kelios širdies operacijos ir nuo tada jo sveikata nuolat prastėjo. Todėl dalį savo įgaliojimų jis buvo perdavęs sūnui ir sosto įpėdiniui princui Albertui. Rainer III taip pat turi dvi dukteris - Stefany ir Caroline'ą, bei du anūkus - Piere'ą ir Andreą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją