Tai penktadienį DELFI patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Airinė Šerelytė, pažymėjusi, jog toks prašymas gautas teisme, tačiau dar net nepradėtas nagrinėti.

L. Numavičienei atstovaujanti advokatė Jurgita Karvelė neslėpė, kad penktadienio rytą teismui buvo įteiktas prašymas dėl skyrybų proceso atnaujinimo.

„Pareikštas prašymas dėl proceso atnaujinimo, nes tuo metu vykusio teismo proceso metu nebuvo vadovaujamasi tikrąja mūsų klientės valia“, – sakė buvusios milijonieriaus sutuoktinės advokatė.

Kadangi dar tik prasidėjo teisminis procesas, advokatė, nenorėdama pakenkti klientės interesams, nenurodė, kuo yra nepatenkinta L. Numavičienė.

„Teisminio proceso metu priimti sprendimai neatitiko jos tikrosios valios“, – pabrėžė J. Karvelė.

Advokatė sakė, kad kol kas pateiktas tik reikalavimas atnaujinti procesą, jeigu prašymas bus patenkintas, bus pateikti ir reikalavimai. Kokie, advokatė taip pat nesakė.

„Procesas dar tik pradėtas, kiekviena detalė yra susijusi su tuo procesu, mes vadovaujamės klientės interesų prioriteto principu ir negalime atskleisti to, kas vėliau gali pakenkti tam procesui“, – teigė J. Karvelė.

„Mes neatmetame galimybės, kad gali būti taikus susitarimas“, – taip pat prisipažino ji.

Pasak advokatės, ar bus atnaujintas procesas, teismas nuspręs artimiausiu metu, kai gaus N. Numavičiaus arba jo atstovo atsiliepimą dėl pateikto prašymo.

Numavičiai išsiskyrė 2008-ųjų gruodį – jie teismo prašė išskirti bendru sutikimu. Jau tada jie aiškino, kad nepalaiko šeiminių santykių, kartu negyvena ir yra tvirtai apsisprendę dėl skyrybų.

Išsiskirdami sutuoktiniai sudarė sutartį, kuria buvo padalintas turtas. Numavičiai yra susilaukę dviejų vaikų – sūnaus ir dukros.

L. Numavičienės pareikštas prašymas atnaujinti skyrybų procesą turėtų būti didelis smūgis N. Numavičiui – šiuo metu teismuose yra nagrinėjama ne viena byla, kurioje turtingiausiam Lietuvos verslininkui reikalavimus yra pareiškęs Floridoje (JAV) gyvenantis jo brolis Julius Numavičius.

DELFI jau skelbė, kad jis kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, prašydamas iš savo brolio Nerijaus Numavičiaus ir bendrovės „VP Grupė“ priteisti 30 mln. Lt.

Teisėjams nusprendus, kad šis ginčas turi būti narpliojamas arbitraže, sostinės teismą pasiekė dar vienas J. Numavičiaus ieškinys – byla iškelta bendrovei „VP Grupė“, kurios valdybos pirmininkas ir prezidentas yra jo brolis.

Milijonierius siekia, kad teismas „VP Grupę“ įpareigotų pateikti visus dokumentus, susijusius su dar 2006 m. sudaryta neterminuota paslaugų sutartimi ir vėlesniais jos priedais. Pagal šią sutartį „VP Grupė“ buvo įsipareigojusi atstovauti J. Numavičiaus interesams, rūpintis jo turtu ir reikalais, atlikti įvairias teisines ir finansines operacijas.

Ši sutartis buvo nutraukta tik 2010-ųjų balandį.

J. Numavičius ieškinyje nurodė, kad norėtų susipažinti su visais „VP Grupė“ įmonių akcijų pirkimo-pardavimo sandorių, „VP Market“, „Maxima LT“ finansinių ataskaitų dokumentais.

Vienas iš reikalavimų – pateikti duomenis ir apie bendrovių „NDX energija“, „Leo LT“ veiklą – būtent po nesėkmingo energetinio projekto J. Numavičius paliko vadinamąjį VP dešimtuką.

JAV gyvenančio milijonieriaus reikalavimai pateikti net keliolikoje lapų – J. Numavičius nurodė, kad šių duomenų reikalavo ir „VP Grupės“, tačiau informacija nebuvo suteikta, nors liečia jį tiesiogiai.

Pasak DELFI šaltinių, J. Numavičius ir jam atstovaujantys teisininkai baiminasi, kad labai svarbūs dokumentai gali būti sunaikinti, paslėpti ar kam nors perleisti.

Teisminiai ginčai tarp brolių vyksta ir ne Lietuvoje – Kipro ir Nyderlandų teisininkai aiškinasi kai kurių jiems priklausančių akcijų apsimestinius dovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)