Petrozavodzko filharmonijos atstovai pakvietė E. Sašenko surengti du koncertus pagal E. Piaf dainas su vietos orkestru. Prancūzų legendos kūriniai skambėjo rusų Kūčių ir Kalėdų proga.

„Tiek Rusijoje, tiek Petrozavodzke lankiausi pirmą kartą, - DELFI sakė namo grįžusi atlikėja. - Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę ten apsilankyti.“

Evelina apgailestavo, jog dėl repeticijų ir dviejų koncertų ji neturėjusi laiko apžiūrėti miesto. Todėl iš kelionės ji neparsivežė ir nuotraukų. Tačiau atlikėja turėjo progą artimiau susipažinti ir pabendrauti su orkestro nariais.

„Kaip ir visi rusai – atlapaširdžiai, nuoširdūs ir šilti žmonės. Bet tai nereiškia, kad lietuviai nėra šilti žmonės“, - patikslina ji.

Pasiklausyti E. Sašenko koncerto į Petrozavodzko filharmoniją atėjo ir gausus būrys vietos lietuvių. Karelijos regione įsikūrusi lietuvių bendruomenė, turinti per tris šimtus narių, taip pat atvyko pasiklausyti atlikėjos iš Lietuvos koncerto.

„Labai malonu, kad jie atėjo pasiklausyti mano koncerto. Po pasirodymo nusilenkiau žiūrovams ir girdžiu, kaip salė man dėkoja: „Ačiū ačiū!“ Pradėjau su jais bendrauti lietuviškai, tada aš padainavau Vytauto Kernagio dainą „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“. Išsiilgę lietuvių kalbos, jie net apsiverkė. Po koncerto su jais dar šiltai pabendravome, - įspūdžiais dalinosi E. Sašenko. - Iš tiesų buvo miela, kažkur Rusijos glūdumoje susitikti žmones iš tos pačios šalies, kalbančių ta pačia kalba.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)