Sportas, dieta  ir sveikas gyvenimo būdas

Įvertinus aplinką ir pažiūrėjus, kiek žmonių sportuoja, galima sakyti, kad australai sportuojanti ir labai prisižiūrinti save tauta. Mane galėtų kritikuoti, kad tai nėra tiesa, bet čia vaikai jau nuo mažų dienų mokomi plaukti ir suteikti pagalbą atsitikus nelaimei. Geras fizinis pasiruošimas yra jų gyvenimo dalis.

Teko matyti, kad darbuotojai, kurie dirba verslo centruose užuot pietavę renkasi pabėgiojimą ir sveiką gyvenimo būdą. Daugelyje biurų yra įrengta visa reikiama įranga - nuo dušų iki atskirų persirengimo kambarių.

Dietų reklama ir jų vieta gyvenime

Prasidedant vasarai žiniasklaida ūžia nuo dietų reklamų ir pasiūlymų, kaip tvarkyti savo organizmą po švenčių. Australiška virtuvė nėra labai išradinga. Ji praturtinta riebiu maistu ir tradiciniais britiškais patiekalais, kurie buvo paveldėti iš Didžiosios imperijos laikų.

Kiek teko lankytis įvairiuose vakarėliuose ir priėmimuose, ten gali išgirsti pokalbių apie tam tikras dietas ir savo kūno sistemos išlaikymą tam tikroje kondicijoje. Neretai buvau klausiamas, ar laikausi dietų. Per vieną iš tokių susitikimų ir pasikalbėjimų teko bendrauti su „TV 10“ kanalo programos „Project“ komanda ir tokių gerai žinomų žmonių: Kylie Minogue, Pie Miller, Tony Pentano, -  komandų nariais, kurie atskleidė tam tikrus maisto valgymo ypatumus ir dietų laikymosi paslaptis.

Žvaigždės ir dietos

Nėra paslapties, kad tokie žmonės kaip Gwyneth Paltrow ir Elle MacPherson savo svorį reguliuoja akupunktūros dėka. Robbie Williams kažkada bandė žalios arbatos dietą. Kylie Minogue išbandė nemažai įvairių būdų nuo žalios arbatos, „tik vandens dietos“ iki paskutinės dietos, kuri  jau aptarinėjama Australijos spaudoje. Tai „Montignac dieta“. Jos esmė - produktų parinkimas ir vartojimas tam tikru paros metu. Nežinau, ar K. Minogue reikia laikytis dietų, nes jos išvaizda visada yra nepriekaištinga. Aišku, kad ateinančio sezono „X Faktoriaus“ komisijos narė bus dar gražesnė ir žaismingesnė ir, ko gero, atrodys geriau nei sesuo Danni.

Nesu dietų pasekėjas ir, manau, kad sportuojant ir reguliuojant maistą galima atsisakyti nemalonių kilogramų. Svarbu žiūrėti, kada ir ką valgai ir galvoti, kad organizmas bei kūnas nėra tik mašina, kuri turi važiuoti ir rūpintis ja reikia tik tada, kada ji primena apie save.

Australų požiūris į sportą ir maistą man paliko įdomų įspūdį. Aš pasilikau prie paprasto maisto valgymo rėžimo, kurį perėmiau iš Kylie komandos narių. Man jis davė gerų rezultatų ir juo jau naudojosi nemažai žymių žmonių, nes jis yra labai paprastas ir nesudėtingas. Galiu būti sukritikuotas, kad tai nėra gerai organizmui, nes ryte turi atsibusti ir būti pamaitintas, bet man ši teorija netinka.

Kylie mitybos principai

Valgymo laiko nustatymas - tai svarbus elementas jūsų kūnui. Nėra jokių paslapčių ar papildomų papildų. Reikia atsisakyti pusryčių ir išlaikyti valgymo ritmą tam tikru metu. Jums galima valgyti nuo 13.00 iki 19.00. Per tą laiką suvalgoma, tai kas patinka, ir nereikia savęs varžyti, bet viskas turi tam tikrą saiką. Valgyti reikia pabaigti 19.00 ir kitas maistas bus tik kitos dienos 13.00.

Pusryčių nebuvimas padeda organizmui ryte pradėti ieškoti susikaupusių sąnaudų, todėl labai svarbu nepradėti valgyti. Galima gerti tik vandenį arba arbatą. Be pieno ir cukraus. Dar galima išgerti juodos kavos, bet be jokių priedų.

Po pirmos savaitės reikėtų pasižiūrėti, ar pakito kūno svoris, bet jei valgysite tai, ką ir anksčiau, ar bent truputį sumažinsite, tai 2 kilogramai tikrai ištirps.

Gali kilti diskusijų, ar tai sveika, bet kiekvienas  turi rasti savo būdą, kaip tvarkyti savo pasaulį, organizmą ir kas jam tinka ir kas ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (515)